web analytics
Jun
28
Postat tisdag den 28/06/2016, 22:17

IMG_20160628_202343

Jag är så nöjd med vår joggingvagn Thule Urban Glide, den är verkligen värd varenda krona! Den rullar lätt och är lätt att springa med. Och framförallt är den rolig att springa med. Roligare att springa med Julia i den än att springa själv. Dels är det kul att Julia är med och pekar på saker och dels så får man något att koncentrera sig på och då känner man inte lika lätt hur jobbigt det är ;) Ett annat plus är att man får med sig saker så som vattenflaska, nycklar, mobil, extra tröja och vad man nu vill ha med sig på ett enkelt sätt. Uj vad jag ska springa i sommar på semestern :)

Maj
25
Postat onsdag den 25/05/2016, 0:06

20160519_212807

Vårruset i torsdags gick jättebra! Sprang hela vägen vilket jag INTE trodde jag skulle orka innan, var inställd på att varva jogg och gång, så jag är supernöjd och stolt över att jag inte stannade en enda gång :) Råkade ställa mig i fel startgrupp, tänkte ställa mig i ”jogga fort” men hamnade i ”jogga” så det var väldigt tjockt med folk i början som endera joggade jättesakta eller gick så man fick kryssa mellan folk och ha sig men efter ca 100-200 meter så lättade det. Sprang in på tiden 30 minuter och 30 sekunder så det är jag toppennöjd med. Det var ungefär samma resultat jag fick 2012 när jag började ägna mig åt löpning förra gången. Men snacka om att det var jobbigt. Vid 3 och 4 kilometer ville jag stanna och ge upp men kämpade på och sen när jag kom i mål så fick jag lägga mig ner vid mållinjen och ligga ner i typ fem minuter innan jag kunde ta mig vidare till medaljutdelningen haha.

Maj
17
Postat tisdag den 17/05/2016, 23:54

20160517_192245

Trött och hade ätit dåligt men tog mig ändå ut på en runda efter jobbet idag. Intervaller springa-gå 3,5 km blev det. På Torsdag är det Vårruset så vilodag imorgon. Kommer inte klara att springa hela loppet men det får gå ändå. Det är onödigt att jämföra eftersom jag är i en helt annan form än då men kan inte låta bli: år 2013 sprang jag det på 22 min och 30 sekunder(!!), det känns väldigt avlägset och bittert att vara så sämst nu men kanske kommer jag dit en gång igen. Dags att acceptera dagsläget ooch sätta nya realistiska mål så därför har jag satt som mål att klara det på 35 minuter i år. Det borde jag väl kunna klara, väl?!

Maj
16
Postat måndag den 16/05/2016, 23:57

IMG_20160510_191711 (1)
Bild från när det var varmt ute och man kunde springa i shorts, nu är det mössa och vantar på igen…

Hej igen, det var ett tag sen… igen. Sen sist har jag dragit på mig en sjukdom som heter hypotyreos som är en underfunktion i sköldkörteln som reglerar ämnesomsättningen som har gjort att jag har varit väldigt väldigt trött men har även haft en rad andra symtom. Har förmodligen haft detta ända sedan jag fick Julia då det händer att man får det efter en graviditet (som om inte utslagen och allt annat jag fick efteråt inte var nog… inte bitter alls…). Ser man på min viktuppgång och mående så är det nog så men jag har inte fattat det. Dels hade jag aldrig hört talas om det här och dels så tänkte jag att alla som är hemma med barn är såhär trötta. Men sen började jag jobba och upptäckte att det nog var någonting annat och voila. Nu har jag fått medicin som jag troligtvis får äta resten av livet men bara jag blir pigg igen så är jag nöjd…

Hur som helst så börjar jag sakta men säkert bli piggare inbillar jag mig och har börjat träna regelbundet igen. Så nu börjar kämpandet med att gå ner alla kilona jag gått upp under året (och gärna de som jag gick upp med Julia…) och bygga en starkare kropp! Tyvärr kan det ta lång tid innan medicinen är rätt inställd och innan dess är det inte säkert det kommer hända så mycket på viktfronten oavsett vad jag gör men jag ska iallafall försöka och träning och nyttig mat är ju nyttigt ändå.

Som pepp tänkte jag börja blogga här igen om mina förhoppningvisa framsteg ;) och förmodligen lite Julia-inlägg om vartannat.

Dec
09
Postat onsdag den 09/12/2015, 1:35

Höpp! Kom äntligen iväg till gymmet tidigare ikväll. Det var på tiden, var ett tag sen sist. Just nu känner jag mig väldigt motiverad till att rycka upp mig själv och träna ordentligt igen. Det är dags att inte bara ta hand om Julia utan även prioritera mig själv. Jag har fått nog kan man säga. Jag måste få tillbaka min kropp både utseendemässigt men även styrkemässigt. Jag är trött på att känna mig klen och att inga kläder passar. Som jag skrivit i något tidigare inlägg så har jag inte känt någon stress över att gå ner graviditetskilona vilket har varit väldigt skönt men då blir det ju lätt att man inte gör något åt det heller. När jag är hemma såhär har jag så lätt för att äta onyttigt och det blir en hel del fikor med andra mammor på dagarna så jag hoppas att det kommer bli lättare nu när jag börjar jobba igen om en månad (iiik panik, inlägg om det senare). Nu är det ju snart jul med allt vad det innebär också men ska försöka att röra på mig ändå och inte äta ihjäl mig.

Bland annat de här bilderna har jag som motivations och målbilder. Under våren 2014 var jag i min bästa form och kände mig stark. Jag hade träningen som intresse och styrketränade och sprang väldigt mycket och ställde upp i olika lopp. Dit vill jag tillbaka igen!

malbilder

Apr
16
Postat torsdag den 16/04/2015, 22:59

20150416_184551

Ikväll gjorde jag premiär på gymmet. Har ju inte varit där sedan i slutet av graviditeten någon gång i november så det var väldigt kul att vara tillbaka igen. Åtta kilo tyngre och med mer fläsk än muskler men ändå? Man måste ju börja nånstans och jag har ju faktiskt fött barn för tusan! Det kommer ju ta tid att bygga upp den kropp jag hade innan graviditeten och det måste jag acceptera.

Jag hade ju planer på att byta gym men jag gjorde aldrig det. Det gym jag tänkte byta till hade bara pass på 25 minuter som de kallar ”fort gjort”. Jag kommer väl i och för sig köra mest styrketräning själv i gymmet men jag hade även tänkt börja gå på spinningpass ju. Så det är väl en trevlig idé med att det ska gå fort men jag kommer nog inte orka träna mer än typ två gånger i veckan skulle jag tro och ska jag då krångla mig hemifrån för bara 25 minuter? Näää. Det är även större utbud i mitt gamla gym så jag stannar kvar där. Hur som helst idag så träffade jag en tränare i personalen som tipsade och visade bra övningar som är bra för nyförlösta mammor. Har ju läst på endel om mammaträning så har rätt bra koll sen tidigare men det är ju alltid bra att få lite coachning och hjälp att se att man gör övningarna rätt. Gratis dessutom så varför inte. Sen efter det så körde jag en genomkörare i gymmet med olika övningar som jag körde innan graviditeten. Snacka om att jag blivit svag haha.. axlar var väl den enda muskelgrupp jag kunde köra med nästan samma vikter som tidigare.

Längtar redan tills nästa gång! :) Tidigare idag så gick jag och Julia en promenad på 7,5 km också så känner mig riktigt hurtig idag. Gäller bara att kunna dra ner/sluta med allt onyttigt jag äter om dagarna bara… amningscravings är hundra gånger jobbigare än gravidcravings så blir nog svårt… men ska försöka.

Mar
05
Postat torsdag den 05/03/2015, 23:44

tenk

promenix

Oj, idag blev det verkligen en långpromenad kan man säga. Jag hade inte alls tänkt det men när jag var ute på min lilla 3 kms runda så mötte jag två ur föräldragruppen som var ute på promenad så jag hängde på dem och vips hade vi gått 7 kilometer! Sen skiljdes vi åt och jag smet in på vårdcentralen för att ta blodprov för att kolla blodvärdet (skulle ha gjort det på efterkontrollen men labbet var stängt så jag skulle göra det en annan dag men har glömt bort det tills nu). Det hade ju gått sin lilla tid sen senaste amningen och lillan som sovit så gott i vagnen hela rundan vaknade upp när jag tog blodprovet och var jätteledsen och hungrig så fick ju lov att amma där. I vanliga fall har BVC som är i samma byggnad ett mysigt amningsrum men just idag var BVC stängt pga utbildning, typiskt! Så fick leta reda på en soffa i ett väntrum på MVC istället. Såklart hade jag ju inga amningskläder på mig överhuvudtaget heller, en sportbh och linne/tröja utan amningsfunktion. Kul. Men jag löste det faktiskt smidigt med hjälp av amningsponchon så Julia fick sin mat :) Sen spydde hon förvisso ner sig själv, mig samt soffan och golvet i väntrummet efteråt men det är en annan femma ;)

Feb
24
Postat tisdag den 24/02/2015, 21:40

skorna
Köpte nya springskor ändå… kom på att jag inte kan gå omkring i för små skor i väntan på att fötterna kanske återgår till sin normala storlek igen för det är obekvämt och det kommer förmodligen inte ens hända. Läste lite om det och det är supervanligt att man får större fötter permanent efter en graviditet. Surt men man kan ju ha värre problem! Köpte Asics GT-2000 som jag alltid gör och jag kan inte bestämma mig för ifall årets färg är sjukt ful eller rätt cool. Kanske både och? Gillar inte rött och orange egentligen.

Idag gick jag 5 kms rundan igen, härligt och flåsigt vissa delar. Trist att vädret är så sjukt tråkigt bara?! Regnigt och blött och grått. Hoppas det blir blått vårväder igen snart. Inte bara en promenad blev det heller utan jag lyckades till och med träna core utefter Olgas träningspass i min bok också tjoho. Kände efter om jag har någon magmuskeldelning (vilket var jättesvårt att känna för jag har så mycket fläsk) och det verkar som att jag bara har en pytteliten delning på ett finger knappt. En delning på 1-2 fingrar är tydligen normalt så det tackar vi för. Kul att ha kommit i gång med träningen igen :) Nu i veckan ska jag och David gå till ett ”nytt” gym i stan och höra om priser och provträning etc för vi funderar på att byta till det gymmet. Vore kul med en nystart på ett nytt gym istället för att gå till det gamla sunkiga.

Imorrn ska jag på efterkontroll hos barnmorskan, äntligen! Ska bli spännande och höra om allt är normalt. Det borde vara det för jag känner mig som vanligt igen men man vet ju aldrig.

Feb
20
Postat fredag den 20/02/2015, 17:42

promenixen
Jorusåatteh idag blev det minsann en svettig promenad på 5 km! Det tog nästan exakt en timme. Gick till Mariebergsskogen och genom den och det kändes i backarna vill jag lova. Det är ganska så tungt att rulla en barnvagn i uppförsbackarna faktiskt. Skulle behöva titta över om jag har någon varm träningsjacka som passar för tjockvinterjackan är för varm… men det är svårt det här för man vill ju inte åka på någon mjölkstockning heller så det är ganska risky att klä sig kallare. Hm. Sen upptäckte jag att mina fötter har blivit större under graviditeten, gympaskorna kändes en halv storlek för trånga :/ Har INTE lust att köpa nya skor! Hoppas fötterna går till sig. Hur som helst så var det en go promenad såhär innan helgen och allt mofflande av chips till mellon som det innebär :)
Ett skarpt öga kan förresten spotta en vattenflaska och banan i vagnen, mycket bra att ha med sig på promenad kan jag lova er.

Feb
17
Postat tisdag den 17/02/2015, 17:38

IMG_1100

Nu när det gått ett par veckor så känner jag att jag vill börja med träningen igen. Helst nu nu nu! Men det funkar ju inte riktigt så… eftersom det inte gått så lång tid ännu och eftersom jag fortfarande ammar så har jag ämnet relaxin i mig som gör att kroppen är instabil och man riskerar att få skador om man tex springer eller belastar kroppen för mycket. Det vill jag ju inte så jag får allt börja långsamt och stärka upp bäckenbotten först. Fick den här boken i julklapp som är superbra, hon beskriver hur kroppen fungerar efter en graviditet på ett bra sätt och så finns det ett träningsprogram med bra övningar som man kan följa vilket jag tänker börja göra nu. Övningarna går bra att göra hemma vilket är bra också för det är inte ”bara” att dra i väg till gymmet numera som det var förr. Konditionspassen får bli barnvagnspromenader och sen tänkte jag kanske smyga iväg till något spinningpass (inte köra stående) någon gång på gymmet framöver men vill vänta tills efter efterkontrollen hos barnmorskan i slutet av februari först. Heja!