web analytics
Jan
28
Postat onsdag den 28/01/2015, 23:14

fiskar

fiskar2

Det behövdes något skoj för Julia att ligga och kolla på vid skötbordet tyckte jag så beställde hem de här skojsiga kakeldekoren. Hoppas hon kommer uppskatta dem :) Vi har ingenstans att sätta en mobil och den skulle till 99% risk bli södertuggad av katterna så detta blev ju perfekt istället.

Jan
24
Postat lördag den 24/01/2015, 19:42

IMG_20141110_181516

skotbordmatt

Jag har fått endel frågor om vilka mått det är på skötbordet som David gjorde som jag visade i det här inlägget. Här kommer de! Han använde sig av 6st hyllplan från IKEA (Ekby Tryggve Hyllplan 79*19 cm).
Update: Det verkar som IKEA har slutat sälja de vi använde men dessa verkar vara liknande fast vitbetsade. Men man kommer troligtvis undan billigare om man köper brädor på någon bygghandel istället.

Det som behövs är: Hyllplan/brädor, en såg, skruv, sandpapper, målarfärg som tår väta.
Under skötbordet har vi lagt skumgummi som vi köpte på rulle från Jysk.
Skötbädden vi har ovanpå är från Rättstart (49 x 66cm).

Hoppas ni förstår :) Fråga annars!
Är jättenöjd med skötbordet, det fungerar jättebra och facken på sidan där vi har blöjor och tvättlappar m.m är perfekt så man alltid har allt nära.

Nov
30
Postat söndag den 30/11/2014, 23:19

matcaza

Igår så unnade jag och David oss en dejtkväll på Cazanova med trerätters middag på kvällen :) Jättemysigt att klä upp sig lite, äta god mat och prata om bebisen och framtiden. Det kommer ju antagligen dröja ett tag innan nästa gång ;) Jag åt jättegott grillspett med pommes till varmrätt och en chokladfondant till efterrätt. Riktigt mysig kväll!

IMAG2359g
Till och med gravidklänningen jag har börjar sitta tajt ha ha.

Annars i helgen så har vi som många andra städat och adventspysslat. Fått upp ljusstakarna i fönstren, bytt gardiner och satt upp julgranen. Lite tidigt med granen kanske men lika bra att passa på nu när man har ork och vi vet ju inte när det sätter i gång så skönt att ha det klart. Mysigt med julfeeling också :) Får se hur länge granen får vara ifred…

jul1

IMAG2368

IMAG2379

IMAG2380

Nov
22
Postat lördag den 22/11/2014, 16:54

IMG_3815
Tadaa spjälsängen monterad och bäddad :) Jättenöjd med den vi tillslut valde, modellen heter Brio Cot Two. Täcket är så stort så det ska vi inte ha i början men kul att provbädda ;)

IMG_3808
Eftersom vi har så trångt i sovrummet och som synes går det inte att öppna garderoberna när den står där så därför skruvade vi på hjul från Clas Ohlsson under så man kan rulla undan den när det behövs. Supersmidigt. Tills den behövs nu så låter vi dock den stå i vårt extrarum där vi har datorerna :)

IMG_3817
En av anledningarna till att vi valde denna modell och inte Sundvik från IKEA som vi först hade tänkt är att man kan skjuta ner ena långsidan. Tror det kommer underlätta mycket för mig som är så kort sen när man har sänkt ner botten på sängen (finns två lägen) och behöver lägga i/ur barnet eller behöver bädda så slipper man knäcka ryggen och stå på tå. Jätteenkelt och tyst funktion. När man sänker ner den så lyfter man bara upp och trycker in den lite och låter den sänkas i skårorna och när man vill höja upp den igen så drar man bara upp tills det klickar till och den är på plats längst upp igen.

Jul
31
Postat torsdag den 31/07/2014, 19:09

IMG_1025

Ramade in fotot man fick och ställde i sovrumsfönstret :) Åh blir så glad varje gång jag ser det <3

Jun
09
Postat måndag den 09/06/2014, 23:23

IMAG0545

Landade här efter jobbet idag, jag har väl sagt att jag älskar vår balkong? ;)

Apr
27
Postat söndag den 27/04/2014, 23:05

modkat

modkat2

Modkat – where modern cats do their business!
När en kompis tipsade mig om denna kattlåda var jag först skeptisk pågrund av att jag tänkte att katter nog föredrar öppna traditionella kattlådor och pågrund av dess höga pris (ca 1500(!)), men slog till på en ändå för att förhoppningsvis slippa all sand runt om lådan som man får med en öppen låda. Nano gillade dessutom att leka i sin låda och hoppa in och ur den så att det skvätte ut en massa sand vilket inte var så trevligt. Eftersom det är som en låda kan de krafsa hur mycket de vill utan att det skvätter och sen när de är klara och hoppar ut ur hålet däruppe så landar de först på gallret vilket gör att sanden som fastnat i tassarna åker tillbaka i lådan istället för på golvet. Väldigt fiffigt! Var lite orolig för att han inte skulle fatta hur den fungerar eller inte vilja gå i den men det gick jättebra! Hann knappt packa upp den innan han hoppade in i den och invigde den med att göra nr2 haha.

Så nu är vi alltså med en ”Modkat”. Helt klart värt priset! Så skönt att slippa all kattsand överallt. Den är mycket snyggare än en vanlig låda och finns i massa olika färger så man skulle kunna ha den t.ex i hallen. Den är också väldigt smart gjord det där med gallret, när man ska göra rent i lådan så kan man skjuta bort det gråa gallret väldigt enkelt och så är det smart att den medföljande spaden kan sättas fast på lådan. I själva lådan är det som en påse gjord av samma material som en blå IKEA kasse där man har sanden i, det går åt ganska mycket sand men man behöver ju inte tömma all sand varje gång. ”Påsen” är väldigt hållbar och enligt min kompis har han haft samma i ett år men skulle man behöva byta eller ha en extra så går det att köpa till.

Mar
30
Postat söndag den 30/03/2014, 20:30

IMG_9801
Jättehärligt med sol på balkongen! Just nu har vi sol från runt 14 till 19 tiden nånting. Klar förbättring mot förra balkongen när vi hade sol någon timme från kl 19 till 20 ;)

balkongen21

Pimpat balkongen lite. David lade trall för någon vecka sen och i helgen köpte vi nya stolar och en bänk med förvaring som vi kan ha grillen på/i. Samt blomlådor med lite blomster i. Inte helt lätt att hitta blommor som inte är giftiga för katter må jag säga. Fler växter som är det än inte är det kan man säga. Nätat in balkongen har vi också gjort som synes. Det blev bra, det syns inte så värst mycket och kollar man nedifrån marken så syns det inte alls.

IMG_9813

IMG_9814
Lite nya blommor till övriga fönster blev det också…

Mar
17
Postat måndag den 17/03/2014, 18:41

sovrm
Rummet som jag är mest nöjd med. Det är vitt, fräscht och ljust. Och det bästa av allt; man kan gå runt sängen och ha nattduksbord! En stor lyx om man jämför med sovrummet i förra lägenheten. Jag tänkte först byta ut sängen till en ny men kände att det blir för dyrt med alla andra kostnader runt flytt & katt och det blev ju faktiskt bra ändå.

IMG_9461
Tapeten med stort T!

Mar
16
Postat söndag den 16/03/2014, 0:41

IMG_9443
Det går sakta men säkert framåt i allt fixande. Idag åt vi middag i köket, vid ett köksbord. Det har inte hänt sen…ja det har aldrig hänt så länge vi bott ihop för vi har aldrig haft ett köksbord ;) Kändes lite konstigt att inte sitta vid Tvn och se på någonting utan faktiskt prata med varandra haha men det gick det med ;) Vi kommer nog för det mesta att äta vid soffan ändå men på helgen kan det ju vara trevligt med lite kökshäng.

Och ja, det blev ett vitt bord ändå. Fegade ur på ekbordet för jag tror vitt passar bäst in här och så var det så mycket billigare.

IMG_9448
Fläskfilé med ugnsgrönsaker och fetaostsås. nom nom.

Ikväll har jag ägnat typ fyra timmar (ja överdriver inte) åt att lägga upp ett par gardiner till vardagsrummet. Var så himla noga och mätte och allt men ändå blev ena sidan längre ner än den andra >_< Jaja det får gå ändå. Ps. Mamma, jag önskar mig en (billig) symaskin i födelsedagspresent!