web analytics
Apr
30
Postat måndag den 30/04/2007, 4:22

Sova bör man annars dör man, eller sova gör man ändå dör man? Well, jag har egentligen ingen anledning till att sova nu, eller vara vaken för den delen så jag kan lika gärna blogga lite. Håller på att göra om min blogg också och det kommer väl om nån dag eller två eller tre när jag är färdig. Det blir en trist design som vanligt, jag är ingen designer.

Tjejsnack vecka 18 – Språk
Pratar du något språk utöver svenska?
Tja, engelska som alla andra då. Sen hur bra uttal jag har det är en annan femma.
Vilka språk har du studerat?
Svenska, Engelska, Spanska. Sen om vi ska vara nördiga har jag studerat programmeringsspråken C++, Delphi Pascal, ASP, PHP och HTML också.
Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska?
Jajjemen, hela 4st faktiskt om jag inte glömt något. Shopaholic-serien t.ex
Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk?
Tja gällande andra språk än engelska så; har man ett sånt jobb där man pratar med ryssar eller är man en sån som gillar att resa så lär det väl va roligt att kunna förstå folket i det landet. Annars njaa, jag har inte fått användning för min skolspanska hitills. Engelska därimot är jätteviktigt att kunna förstå såklart, eftersom det är så brett och används överallt, även i Sverige.
Vilket språk önskar du att du kunde?
Skånska

Apr
29
Postat söndag den 29/04/2007, 17:22

Vi testar den omtalade lightläsken Coca Cola Zero! Lite senare än alla andra men sent folk kommer alltid sist?
Tycker inte om någon lightläsk överhuvudtaget så testet blir lite riktat men ändå.

Panel medlem 1: Victoria
Hmm…nja smakar konstigt. Äcklig eftersmak. Men godare än Pepsi Max och Coca Cola Light, eller? Det var ju ett tag sen man tvingades dricka det. Men väldigt snygg burk må jag säga.

Panel medlem 2: Christopher
Näee det här var inte gott.. den smakar inte så mycket.
Men… om det inte är något socker i den, betyder det då att man inte behöver borsta tänderna sen?

Slutsats: Snygg burk men inte så mycket mer. Smakar kanske inte ”zienare” som min vän Patrik sa men inte gott heller. Real taste my ass! Betyget blir 2 av 5 Pembertons (det finns ju faktiskt äckligare läsk än denna)

Apr
29
Postat söndag den 29/04/2007, 16:42

Webbtv på Aftonbladet.se måste vara det sämsta påhittet nånsin. NÅNSIN i say!
På en webbtidning vill man läsa om nyheter, eftersom det är ju en tidning, inte en tv. AHhhh så sur man blir när det handlar om nått spännande och så är det på den där jävla webbtvn!

Webbtvn öppnar sig i ett popupfönster och tar alldeles för lång tid att ladda och när den väl gjort det så visar de reklam en stund SEN börjar de visa själva nyheten och det laggar och näe fy. De borde sätta sig ner och skriva om det istället.

Apr
26
Postat torsdag den 26/04/2007, 19:36

…så jag slipper mitt nya legg ;D Nä, så farligt är det inte men ändå.
Jag fick förnya legget för det gamla går ut i Maj och mina planer på att ta körkort innan dess gick i stöpet. Självklart blir man alltid jätteful på sånna där bilder och jag ser ut som en tjock korv på bilden. Men det är bättre än det förra jag hade, då var jag 13 år nånting och såg jätteliten ut.
Eftersom Swedbanks legg skulle ta sån tid att få körde jag på internationell polislegitimation som bara tog 7 dagar och är numera lika häftig som Nathalie!

Men det är lite pinsamt att min längd står på det, nu kommer ju alla krogvakter och kassörskor se vilken nästan-dvärg jag är. Lite nonchalant av polisen att inte ens fråga eller kolla längden heller utan de tog det som stod i mitt 7 år gamla pass bara sådär. Jag har ju faktiskt växt 1 centimeter sen dess!!!!11

Och varför är det en grön symbol bakom Sweden som ser ut som Brasiliens flagga?

Apr
25
Postat onsdag den 25/04/2007, 15:58

http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=638170

”Mitt på blanka dagen slog maskerade män brutalt ner 22-åringen på Östermalm.
De misshandlade honom och stal hans pengar innan de snabbt försvann från platsen. Rånet skedde någon gång mellan halv tio och halv elva under tisdagsförmiddagen på Vintergatan i Sundsvall.”

Mitt på dagen! och nära där jag bodde förut och gick omkring hur mycket som helst! Hualigen vart är världen på väg?

Apr
25
Postat onsdag den 25/04/2007, 13:15

Shit. Vad har jag nu gjort?! :D
Det finns fina lägenheter vid universitetet som sägs ska vara fina men svåra att få. Så jag och mamma (över telefon) kollade lite på dem igår för hon hade sett att det fanns lediga. Så bara för kul lade jag 3 intresseanmälningar på tre sånna lägenheter och jag ligger bland de 4 första hittils. Problemet är att tiden för en av dem går ut på fredag! Jag vet ju inte ens om jag vill flytta.

Lägenheten där är också bara en etta, dessutom 6 kvadratmeter mindre än den vi har nu, men ligger mycket bättre till och har mycket mycket närmare till busshållplats, ICA, pizza och skolan. Den har även ett riktigt litet kök.
Nackdelen är väl att den saknar sovalkov så vi måste ha sängen ute i rummet och att den är mindre då såklart. Hmm… Egentligen behöver vi ju såklart en 2:a men de kostar mer än 1000 kr mer i hyra och eftersom Christopher kanske blir utan jobb efter sommaren känns det lite osäkert.

Hyresbolaget ordnar inte heller någon visning :S och fan heller att vi flyttar till nått jag inte sett då vi redan har en fin nyrenoverad lägenhet, det vore ju onödigt lixom, så jag tänkte dra dit snart och plinga på hos den som bor där nu och fråga om man får kika in en stund ^^ Pinsamt men what the hell.

Förstår mig inte på deras system heller. Man ser hur många som lagt intresseanmälan på dem och hur många köpoäng den som ligger på plats nr 5 har. Jaha? Det säger ju egentligen inte så mycket eftersom det kanske är 10 anmälningar säger vi och den som ligger på plats 5 har 90 poäng, då kan ju lika gärna den som ligger på plats nummer 1 ha 1000 poäng. Det vet man ju inte. Dåligt tycker jag, man borde se vad den som har 1 har istället. Wellwell.

Uppdaterat: Oj nu finns det en till lägenhet i de där husen, som är större (5 kvadrat mer än vad vi har nu) och planlösningen ser bra ut. Ligger längst upp på 6te våningen. Men redan 3 anmälningar på den! :/

Apr
24
Postat tisdag den 24/04/2007, 14:37

Har utförts av mig och Christopher idag.
Han hittade nämligen en plånbok på gatan när han hämtade ut sin dyra (och enligt mig onödiga) blixt till sin kamera på posten. Vi ringde ägaren som är en random student och hon ska komma hit och hämta den om nån timme.
Den innehöll visseligen bara 80 kr och massa kort men jag skulle aldrig ta pengarna även fast det skulle vara mer.
Visst skulle det kännas lockande om den innehöll 1000 kr+ och ägaren var en rik medelåldersman men näe jag tror inte jag skulle göra det ändå, det är ju ändå som stöld, skulle det kännas som.

Dessutom om det var min plånka som tappats skulle jag ju vilja att nån lämnade tillbaka den i befintligt skick ju.
Skulle göra samma sak om det gällde en mobil osv. Förstår mig inte på folk som inte gör det utan börjar använda den som sin egen, skulle få alldelles för dåligt samvete på en gång.

Apr
23
Postat måndag den 23/04/2007, 22:42

Ibland kan man fråga sig ifall att min pojkvän sover under stenar ibland, och att det isåfall skulle kunna förklara varför han ibland är så ovetande om självklara grejer. Ett par exempel:

( J = jag, C = Christopher)

J: Jag är trött som Zlatan! (satan)
C: Va? Zlatan?
J: Vet du inte vem Zlatan är?!
C: Öh..nää
J:
C: Är han en sån där hockeyspelare?

J: Vet du! Min boobtwin är Shakira enligt nån skumsida jag ramlade över, men det kan ju inte stämma.
C: Vem är Shakira?

Inte heller vet han var Spanien ligger eller vad de olika politiska partierna har för åsikter. -_-
Visst att man inte är sportintresserad men sånt där vet man bara! Trodde jag. ^^

Men jag tycker självklart om honom ändå <3
När det gäller historia, sci-fi och andra manliga saker så kan han sina grejer iallafall. :)

Apr
21
Postat lördag den 21/04/2007, 2:39

Bio var fredagskvällens nöje då jag och Christopher var och såg den nya Mr. Bean filmen. Jag som stort Bean fan, har velat sett den här filmen länge men egentligen tänkt vänta tills man kan ladda ner den, tyckte att den var jätterolig precis som allt Mr. Bean är involverad i. Så den tycker jag du ska se om du gillar honom. Är du tråkig och hatar Bean kan du ju låta bli.

Apr
18
Postat onsdag den 18/04/2007, 23:40

Den här serien är helt kanon och alla borde se den! Den är spännande och rolig och inte alls så sci-fi som man kan tro.
Jag har redan sett hela säsong 1 men nu ska den börja visas på TV.
Så följ mitt tips och kolla på Kanal 5 klockan 20.00 idag Torsdag.

”En ensam tonårspojke hittas. Han har inget namn och inget förflutet. Han talar inte och beter sig som om det vore hans första dag på jorden. Han får namnet Kyle och den godhjärtade socialarbetaren Nicole Trager tar sig an honom. Det visar sig snart att Kyle har otroliga förmågor som ingen kan förklara.”