web analytics
Sep
28
Postat fredag den 28/09/2007, 21:20

Yey idag började jag träna igen. Har ju terminskort nu och allting! Det var rätt skönt faktiskt, förutom den delen i slutet då man ska göra armhävningar och sånt. Då sitter jag mest och skrattar. Armhävningar är ju faktiskt helt sjukt svårt :S Jag klarar knappt en enda… men vad gör det? vill inte bli stark heller.
Min granne var där också och hon är värsta atletisk så det var lite pinsamt :|

Sen när jag kom hem diskade jag och lagade god mat. ”Avancerad” mat för en gångsskull. Ser kanske inte så gott ut på bilden pga mitt ofina upplägg men yeye.

mmmmmat.jpg

Imorrn ska jag jobba klockan 12. Huu! Kommer behöva kliva upp kl 11 en lördag! En lördag!

Sep
27
Postat torsdag den 27/09/2007, 3:55

Varför spelar folk (granne) folk hög musik klockan 4 på natten en vardag för? Varför? Jag trodde att det var vanligt vett att man inte gör det, samma sak som att man inte slänger mat omkring sig på en resturang eller har skorna på bussätena.

Jag hoppas iallafall att han är onykter, så han har något att skylla på.

Sep
27
Postat torsdag den 27/09/2007, 1:30

Inte gjort så mycket mer än att jobba, glo på Gilmore Girls (och lite fler serier, Prison Break, Heroes, Americas Next Top Model och Gossip Girl har ju börjat) och sova.
Äntligen fått boken till IT-säkerhetskursen från Bokus, det tog bara en månad. Grattis Bokus, det blir inga fler beställningar från mig.

Snart drar SQL & MySQL-server kursen och Test och kvalitetssäkringskursen igång :O Kommer läsa båda samtidigt, eller ja tre kurser blir det ju om man räknar IT-säkerheten, fast den är ju på distans. Dessutom är det på B-nivå! IIiiiik.
Tror iallafall att SQL kursen kommer kicka ass för databashantering är rätt skojsigt för en tönt som jag. (:

Men iallafall! Katta vill åka till Dreamhack (iallafall kanske hon är också velig) och jag skulle faktiskt vilja hänga på. Men jag vet inte! Det kostar ju massa pengar och jag vet inte om jag jobbar eller har skola då (iofs litet problem, går ju att ta ledigt) och dessutom så släpptes ju biljetterna igår så det är inte säkert det finns några kvar.
Men det vore ju kul att åka dit… har inte varit där på länge ju och det är rätt mysig stämning… och jag och Katta brukar ju alltid ha kul ändå ^^ och det var länge sen vi träffades. Hmmmm.m…..

Sep
21
Postat fredag den 21/09/2007, 3:51

Ibland kan man undra vad Christopher får allt ifrån :)

V: Gissa vad det är för djur *gör figur med händerna*
C gissar lite sen:
C: Vet inte..
V: En fisk!
C: Men fiskar är ju inte djur!
V: ehh?
C: Ett djur är nått som andas luft
V: ehh?
C: Jaa vänta ska du få se!
*C googlar*

En stund senare…

C: Okejdå..det var visst ett djur…

fisk.jpg

Sep
20
Postat torsdag den 20/09/2007, 23:48

Yey igår var jag på personalmöte och sen fest med jobbet. :) Först hade vi tråkigt möte sen fick vi gå en ”spökvandring” på slottet med en guide som berättade spökhistorier och skrämde oss i mörkret, jag är inte spöktroende men det var kul ändå :)

Sen gick vi till en värsta fin resturang där alla blev bjudna på mat och lite alkohol. Jag åt kyckling med pommes, gu så gott det var! Hade jag varit rik hade jag ätit där varje dag hehe. Efter det gick vi som var över 18 till en krog och festade. :) Kul att få träffa alla i personalen lite avslappnat, speciellt som ny. Några bilder bjuder jag inte på mohaha.

Idag jobbade jag igen bah :E fast bara 17-21 men det var skitjobbigt ändå. 4 timmar låter ju inte mycket men gud så stressigt det var! Massa som gick fel som inte var mitt fel men det är ju ändå jag som får skiten eftersom det är jag som står i kassan. Dessa grejer är skitstörande:

1. Kunder som i värsta middagsruschen beställer 4 maxmål, 2 orginalmål varav 1 utan dressing, 1 chili cheese, 3 deluxemål och som sen ska ta med sig det. Det tar jättelång tid att fixa och packa och man måste göra drickorna med. Yey.
2. De som tar kvittot från brickan innan man delat ut maten. Förväntar de sig att man ska ha ett superminne?!
3. De som vill ha ”hälften så mycket dressing” på ena Orginalmålet och ”extra stekt burgare” på det andra. Det går inte att slå in i kassan och det är inte jag som gör burgarna. :)


Skolan har inte ens börjat än mihi. Skönt. Eller snarare tur ska jag väl säga!
Jag beställde en bok till kursen från Bokus den 9de September och den har fortfarande inte kommit än! Även fast det stod 5-8 arbetsdagar. Det här är absolut sista gången jag nånsin kommer beställa från Bokus.
Det är fan inte värt de där 150kr som är hur billigare det är att beställa därifrån än ifrån något bättre företag som t.ex Adlibris. Nej. Nästa gång blir det Adlibris alla gånger. Jag har inte tid att vänta på en bok i en månad.


Uppdatering:
Tjejsnack den här veckan var ju lite passande till mitt inlägg weho…

Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Studerar Systemvetenskap för att jag vill gärna ha ett IT-inriktat yrke i framtiden.
Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Yee.

Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
Extraknäcker på mAx på helgerna/kvällar och ja, jag trivs väl. Inget jag skulle vilja ha som heltidsjobb men som extra är det helt okej. Det är inte så farligt som man kan tro. hehe.

Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
Öhm.. konstnär, skådis, veterinär och sånt, som alla andra också ville bli hehe. Tyckte väl att det lät roligt. Numera är jag kass på både att rita och att skådespela och djur är jag inte speciellt intresserad av heller längre, om det inte är katter dvs.

Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
Öhm öh dunno. Inte på mAx-stegen iallafall, thats for sure.

Sep
15
Postat lördag den 15/09/2007, 0:40

Wie startade mobilen nu efter 2 dagars tork efter vattenincidenten och den är alive and kickin’! Den fungerar precis som förrut :D

Första dagen på jobbet gick också fint, jag hade ju självklart glömt en massa saker som jag var tvungen att fråga om och är lite osäker på vissa grejer som vart saker ligger men det är ju skitsamma. Jobbar ju idag Lördag och imorgon Söndag med. Känns lagom. Lär säkert få jobba nästa helg med… Hoppas det inte blir alla helger bara :S Vill ju kunna vara hemma och slappa med Christopher när han väl är ledig med.

Nä nu ska jag gå och lägga mig. Lejters

Sep
12
Postat onsdag den 12/09/2007, 23:19

Jag spillde vatten över min mobil!!! Hann stänga av den och dra ur batteriet relativt snabbt så den kanske kommer klara sig men tänk om den inte gör det? Då dör jag! Min fina fina mobil :'(

Ironiskt att jag för ett par dagar funderade över om jag skulle backupa alla nummer och sånt från den men det blev aldrig av… Sigh.


Nu har jag läst på internet och pratat med folk om vattenskador och det är typ…osäkert allting :( Man kan inte göra nått annat än att vänta heller… och gud vad jobbigt det är! Jag vill sätta igång den nu på en gång! …men det går ju inte, nej. Den måste ju få torka i minst 2 dagar.Det positiva är väl att de allra flesta som det gått åt helvete för har tappat den i toan (hur lyckas man?), i ett vattenglas eller rent av i en sjö/pool. Jag har ju trots allt ”bara” spillt lite (vet inte hur mycket det var ens nu, gick så fort allting). Väntan är ju helt klart värst. Det känns ungefär som att man har ett paket att hämta på posten som ligger där… men man kan inte hämta det för att posten har stängt.

Sep
11
Postat tisdag den 11/09/2007, 2:12

På Fredag och Lördag och Söndag ska jag jobba igen, de första passen i Örebro. Var ju ett år sen jag slutade i Sundsvall så det är klart man har glömt vissa saker, så dessa pass blir typ som introduktion på nytt igen, skönt. Dessutom är det bara 11-16 det handlar om :) Lite över 1k på en helg, det är faktiskt inte helt tokigt… jag menar jag brukar ju ligga och sova bort alla dagarna i vanliga fall.

På tal om pengar så är det är massa böcker jag vill ha! Sånna här roliga lättläsa böcker man bara fastnar i.
Tex. senaste boken i Shopaholic-serien, två till böcker av samma författare, Alla var där av Lauren Weisberger, sen har Jonna tipsat om Olivia Joules fria fantasier av Helen Fielding och så självklart måste jag ju köpa Dagens Agnes boken från bloggen med samma namn som jag har följt i evigheter.

Har ju läst massa i sommar och det vill hålla i sig… senast läste jag Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson och På det fjärde ska det ske av samma författare. Det var mamma som prackade på mig dem och efter massa protester gav jag med mig och tur var väl det! Iallafall den första var riktigt bra. Just ni läser jag Livstid av Liza Marklund och den är bra hitills iallafall. :love:

Sep
10
Postat måndag den 10/09/2007, 15:37

Nu har jag avklarat den åttonde tågresan över 50 mil för den här sommaren och det blir nog förhoppningsvis den sista med. Jag satt återigen i en ”Tyst avdelning” ihopp om att det iallafall nångång ska fungera. Men… det gjorde det inte den här gången heller.

Tyst avdelning är ju faktiskt en bra idé iallafall. En tyst avdelning för de som vill ha det tyst och sova eller varför inte läsa en bok som det så trevligt står på en klisterlapp framför sätet, en avdelning utan ljudliga samtal och där mobilen ska vara avstängd.

Men nånstans spricker själva ideen… för att om man bokar ”ospecifierat” kan man nämligen hamna i denna avdelning utan att man vet om det. Vilket medför folk som inte kan hålla käften och barnfamiljer med småbarn vi alla bekant vet absolut inte kan vara tyst.

Dessutom ligger den ”Tysta avdelningen” i en vagn i mitten av tåget… vilket medför att alla som ska gå till bistron måste gå igenom vagnen, och det gör de JÄMT. Jämt. Och som pricket på i:et, grädden på moset, så är endast halva vagnen en ”Tyst avdelning”. Haha. Och mellan den Tysta och den ”vanliga” avdelningen är en liten glasdörr som öppnas när nånting rör sig vid den, vilket det gör jämt. Jämt. :doh:

Så där sitter jag mitt i den tysta avdelningen och lyssnar på dörrar som öppnas och stängs, barn som gråter, vuxna 08:or som babblar och ser på folk som springer fram och tillbaka med kaffemuggar, och undrar hur onyktra SJs personal var när de satte idén till verket.

Så skönt det ska bli att slippa åka tåg på ett tag.

Sep
08
Postat lördag den 08/09/2007, 2:00

Jajjemen! Jag har pillat ihop ett nytt tema till bloggen. Tycker tillåmed att det ser hyffsat bra ut i Internet Explorer. Fint va? Fixa in lite smileysar också. Öhm. Ja, nu ska jag sova. :-O