web analytics
Nov
29
Postat torsdag den 29/11/2012, 22:06

Ännu mer soppa! Järnrikt och bra.

ca 500g fryst bladspenat (körde färdighackad fryst)
1 gul lök
Ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
Vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Gräslök ca 1-2 msk
Salt & Peppar
Idealmjöl till redning

Hacka löken och fräs i grytan. Häll i vatten och grädde och smula ner buljongtärningen. Låk koka upp.
Lägg i den frysta spenaten och koka i ca 5 minuter så spenaten löses upp. Hacka gräslök och lägg ner i soppan. Krydda med salt och peppar och låt koka någon minut till. Red med idealmjöl.
Koka ägg och dela i halvor och lägg i soppan vid servering.

Nov
28
Postat onsdag den 28/11/2012, 23:23

Körde ett jättebra rygg & biceps pass på gymmet idag. Tungt och bra pass där jag orkade mycket (förutom biceps, kan köra tyngre men vill inte riskera min handled än) :) Körde så att jag blev så slut så jag darrade efteråt! Brukar bli ganska trött efter 5 chins men nu gick det som hejsan med 7-8. Vet inte vart jag fick all ork ifrån för var dötrött innan passet. Drack en Celcius innan kanske därför ;D närå
Nästa gång ska jag nog satsa på färre repetioner och lite tyngre.

20 min intervaller på löpband som uppvärmning
Bicepscurlstång: 10x16kg * 4
Bicepscurlhantel: 6x8kg 7×8 8×8
Latsdrag 10x35kg * 3
Sittande rodd: 10x37kg * 4
Assisted chins: 7×26 * 3 + 1rep
Assisted chins smalt grepp: 5×26 * 2

Hoppas på att en dag kunna göra riktiga chins utan hjälp…! Lär dock dröja ett tag ;/

Nov
27
Postat tisdag den 27/11/2012, 22:39

Testade nytt sopprecept idag som blev riktigt lyckat. Gu vad jag älskar soppa som vardagsmat! Om jag bodde ensam hade jag ätit det jämt.
Blir värsta matbloggen det här nu.

500g köttfärs
1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st vitlöksklyfta
1 paket krossade tomater
1 burk majs
1 köttbuljongstärning
1 påse tacokrydda (vi tog stark)

Stek köttfärsen, krydda med tacokrydda. Hacka paprika och lök och häll ner det + majsen i grytan. Pressa ner vitlöken. Rör ner krossade tomater och låt koka en stund.
Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka i ca 10 minuter. Red ev. med lite idealmjöl. Servera med en klick creme fraiche.

Nov
26
Postat måndag den 26/11/2012, 22:16

Testar att göra lax för typ andra gången i mitt vuxna liv.
Hittepå-recept efter att ha hört en okänd person på gymmet säga (inte till mig) att lax med pesto och soltorkade tomater är gott. Och ja det lät ju gott så varför inte testa?
Så jag lade ner två frysta laxar i en form, kletade på lite pesto och hällde över grädde blandat med pesto och soltorkade tomater på. Saltade och pepprade lite och körde in i ugnen på 150°C i ca 40 minuter.
Trodde det skulle gå mycket fortare men det tog jättelång tid. Hur som helst så blev laxen ”helt perfekt” enligt David (själv har jag ju ingen koll på lax). Den var saftig och smälte i munnen.
Smaken blev också helt okej. Jag är ju inget stort fan av lax egentligen. Men smaken av pesto och soltorkade tomater var inte helt fel. Bra vardagsrätt.

Nov
26
Postat måndag den 26/11/2012, 21:04

Nyklippt och fin ;) Skumt det där att man alltid bli så fin efter att ha varit hos frisören även fast man gör samma grejer hemma och har ungefär likadana produkter. Själv är jag dock askass på att greja med håret, svårt det där.
Blev vilodag idag för var inte hemma förrän 19.30 och då kändes det försent för att träna. Har även tvättid nu yey…

En annan sak som är svårt är att fota! Jag trodde det skulle räcka med en bra kamera men nej. Det blir enda för mörkt, för ljust, för brusigt etc… Blir inte alls sådär skarpa fina bilder som jag vill när det gäller porträtt. Måste verkligen läsa den där manualen snart.

Nov
25
Postat söndag den 25/11/2012, 20:00

En av de godaste maträtterna jag vet är detta.
Man ska egentligen ha Arlas creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater i men den var slut i alla 5-6 affärer vi kollade i idag så fick göra egen som inte riktigt blev likadant men gott iallafall.

Kycklingfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
1 Arlas creme fraiche fetaost och soltorkade tomater
1 paket Apetina fetaost
Soya
Svartpeppar

Blanda grädden med creme fraichen i en kastrull och smula ner fetaosten och koka så den nästan smälter helt. Tillsätt en skvätt soya för färgens skull. Krydda med lite svartpeppar.
Lägg kycklingfiléer (går bra med frysta) i en ugnsform och häll över såsen. Ställ in i ugnen på 200°C i ca 60 minuter (eller tills de är färdiga).
Servera med kokt ris.

Nov
25
Postat söndag den 25/11/2012, 19:05

Total träningstid: 310 min
Antal km: 0 km

Bara 5 veckor kvar av det här året! Vad tiden går fort.
Ännu en bra vecka. Inte bara mycket träning men också bra träning. Tunga tuffa pass och handleden har iallafall nästan viljat varit med. Prövade curl med z-stång istället för rak vilket är skonsammare för handleden och det hjälpte lite.
Bra vecka matmässigt också som jag skrev tidigare. Har även storhandlat idag inför en till bra kommande vecka med bland annat soppor och wok! :)

Nov
23
Postat fredag den 23/11/2012, 23:05

Den här veckan har jag ätit jättebra och nyttigt hela (vardags)veckan. Både till lunch och till middag. Annars brukar det lätt bli korvstroganoff eller pasta vilket i sig inte är superilla heller men inte speciellt nyttigt heller.
Ska försöka planera in en lika bra vecka tills nästa vecka. Svårt med nyttiga recept, blir ofta samma hela tiden… måste försöka hitta på nya som är enkla. Ofta i recept man hittar så är det superavancerade saker eller med äckliga ingredienser som jag inte gillar som tex bönor och broccoli.

Okej blev Tacos idag inte så jättenyttigt men inte så farligt. Heller inte druckit någon cola förrän en till maten idag och det är nog det enda jag kommer dricka också i veckan. Inget godis eller glass eller annat onödigt har det blivit och ska inte äta något i helgen heller.

Lite coolt att jag gått från 5-6 cocacola burkar per DAG i ca 8 år(!!) till 1 burk per vecka som det blir numera. Trodde aldrig att jag skulle kunna dra ner så på colan.

Söndag: Zucchinilasagne
Måndag: Couscous med chorizo och grönsaker (Biffar med potatis till lunch)
Tisdag: Torsksoppa (Zucchinilasagne till lunch)
Onsdag: Köttfärssoppa (måndagens rester till lunch)
Torsdag: Torsk med potatis (Torsksoppa till lunch)
Fredag: Tacos (Köttfärssoppa till lunch)

Nov
22
Postat torsdag den 22/11/2012, 22:27

Var för trött för att åka till gymmet idag, regnigt och mörkt så hade ingen lust helt enkelt så tänkte ta en vilodag. Men sen lite senare efter maten så blev jag sugen på att träna ändå så körde ca 30 minuters hemmaträning för biceps, axlar och lite mage istället. Funkar ju bra det med.


Liggunderlag från Clas Ohlson och hantelset från Rusta kommer man faktiskt rätt långt med. Har en sån här boll nånstans också men vet inte riktigt vart. När(om) jag skaffar hus så ska jag lätt ha ett träningsrum hemma. :)

Nov
20
Postat tisdag den 20/11/2012, 23:02

Testade ett nytt recept idag till jättesen middag :) Jättegott blev det och lättlagat. Blir mumma till lunch i morgon också. Ska helt klart göras fler gånger. Nyttigt dessutom!

1 paket torsk
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
1 paket körsbärstomater
2 burkar kokosnötsmjölk (tog icas light version)
ca 0,5 dl chilisås
ca 2 (jag tog säkert 4 för vi gillar starkt) msk sambal oelek
200g philadelphiaost naturell
1 kruka färsk persilja
Örtsalt
Vit och svartpeppar

Hacka paprika och zucchini. Fräs paprikan och zucchinin i smör i en gryta. Tillsätt kokosnötsmjölken, sambal oelek, chilisås, philadelphiaosten och peppra.
Tina fisken så den nästan är tinad. Skär den i bitar och krydda den rejält med örtsalt. Tillsätt körsbärstomaterna och torsken och låt koka tills den är helt genomkokt ca 10 minuter.
Hacka persiljan och rör ner i grytan strax innan servering.