web analytics
Mar
31
Postat söndag den 31/03/2013, 21:25

Fint väder idag igen!
Fick för oss att åka skidor upp till ett berg och fota så det gjorde vi :o
Det var dock liiite längre än vad vi trodde hehe. Vet inte hur många kilometer men jobbigt var det! Åkte säkert en timme ungefär. Typ bara uppförs och på skoterspår utan skidspår men det var lätt värt det för grillad falukorv och den utsikten.

IMG_4233

1
Uppåt..!

2
Mot Lidenipan

12
Framme på toppen vid stugan, äntligen!!

13

4
Finfin utsikt :)

3

9
Inne i stugan och grillar falukorv. Gu så jag har längtat efter det! Ända sen sist… för 3 år sen har jag längtat efter att äta grillad falukorv. Nom nom. Sååååå gott <3 Så värt skidturen för detta. 16

17
<3 <3 <3 Nu får det inte dröja 3 år tills nästa gång ;o 5

6

7

10

11

14

15

18

19

Vägen tillbaka däremot gick väldigt lätt :P Bara nerför! Dock läskigt att åka längskidor utan spår rakt ner sådär så jag gick värsta backen. Men Nathalie hon bah åkte hon :o Men det gick bra, ingen som ramlade eller bröt något ben.

Mar
31
Postat söndag den 31/03/2013, 20:50

Glömde blogga igår :o :p
Igår så var det strålande fint väder (det var det idag med) så Nathalie och jag bestämde oss för att åka skidor! Sist hade jag ju mina gamla skruttskidor så jag knappt tog mig framåt men nu gick det bättre när jag lånade Nathalies mammas istället.
ca 5 km åkte vi på isen :)

IMG_8589

4

3

1

Isen vi åkte på.

5

Sen efteråt blev jag sugen på att springa en sväng så tog mig en liten löparrunda.

2
Roligt med andra omgivningar än de i Karlstad.

Mar
29
Postat fredag den 29/03/2013, 21:36

Framme i Norrland är jag ju :)
Jättefint väder så jag, Marcus och Nathalie åkte ut till Rotsidan för att fota och fika.
Ca 2 km att gå dit på ett skoterspår, puh! Men trevlig promenad och väl framme var det jättefint vid havet.

Massa bilder!! Både från min kamera och deras (gu vad jag blir sugen på en Canon D600!):
Klicka för större bilder.

8

1

9

10

13

2

3

12

4

5

6

7

11

14

15

Mar
28
Postat torsdag den 28/03/2013, 8:11

sweetie

sweetie2

Köpte den här för rätt länge sen men har glömt bort den :o
Hur som helst så är den stor som en apelsin och kostar 6 kr. Tydligen en korsning mellan grapefruit och pomelo.
Står även såhär på Wikipedia: ”Den har också en typ av bedövande effekt. Speciellt runt läppar och gom.” Haha JAA jag känner det!!! Hel skumt haha.

Hur som helst så skar jag upp den för den gick inte att skala. Läste dock sen på nätet att man ”ska” inte skära den i klyftor utan man ska skära den på mitten sen äta den med sked. Där ser man. Hade haft den i kylskåpet så den var läskande och god. Den är rinnig så man äter knappt köttet för det är segt utan man mest sörplar upp juicen inuti. Jättegott och läskande :) Kan tänka mig att det blir gött att pressa och göra juice av med.
Betyg: 4/5. Bästa exotiska frukten hitills!

Tidigare delar:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

Mar
27
Postat onsdag den 27/03/2013, 21:27

IMG_4046

Hihi åh idag överraskade David mig med ett påskägg fyllt med mitt favoritgodis och vitchoklad <3 Så gulligt :) <3 <3 <3 Han hade åkt ända till Bergvik för att fixa också! Lite roligt att jag hade också köpt påskägg till honom och skulle överraska, så nu har vi båda varsitt ägg. Nom nom ska bli gott i påsk :) Imorrn åker jag upp till norr så håller på att packar för fullt. Ska upp tidigt :| Sååå skönt med lite ledighet även fast jag såklart inte kommer kunna släppa tankarna på hur det går för dem på jobbet heller. Livet som ansvarig ;p

Mar
25
Postat måndag den 25/03/2013, 22:54

IMG_4035

Som David har tjatat om våfflor så gjorde vi självklart det idag :) Han ställer ju upp och är så snäll och lagar och äter nyttig mat nu när jag blivit ett träningsfreak så det är klart vi ska unna oss. Sanningen är så är det faktiskt han som oftast lagar maten här hemma. Jag är inte så bra på det och tycker inte det är så kul + jag tränar oftast så jättetacksam över att han tar den biten.
Själv är jag inte sådär jätteförtjust i våfflor men visst var det gott.

Var ute och sprang en runda innan maten idag. Försökte pressa mig och springa fortare i 5.0 tempo så det blev 5 km på 25 minuter och 12 sekunder, men jag stannade och saktade ner ett par gånger (knöt bla skorna) så kan inte räkna det som en PB runda men fort gick det och jobbigt var det. Vettefan om jag ska orka hålla sånt tempo i 10 km, troligtvis inte då jag inte klarar det i 5 än men det kommer väl om det kommer :) Är ju inte särskilt tävlingsinriktad (alls?) och har inget ”pannben” direkt utan springer för att det är kul och bra, men det är klart det är kul att slå rekord och sådär men det är inte så viktigt. Vore dock kul att springa Vårruset på 25 minuter men inte hela världen om jag inte klarar det heller lixom.

Mar
24
Postat söndag den 24/03/2013, 22:23

Städat även idag så nu är lägenheten så strålande som den aldrig vart förr typ. Härligt :) Hoppas den håller sig så…
Jag åker ju upp till norr på torsdag så därför påskpyntade jag redan idag så att jag hinner njuta av det. Påsken är det roligaste att pynta för tycker jag, så fint med alla fina färger och grejer.
Såg på affärn idag att det fanns svarta påskfjädrar??? Varför skulle man vilja pynta med det? Såg också svarta påskägg??? Varför skulle man vilja ha ett sorgset påskägg :|

Fäääärg! Gult <3 paskpynt

paskpynt2

paskblom

paskblom2

paskigt

Mar
24
Postat söndag den 24/03/2013, 22:23

v122013

Total träningstid: 284 min
Antal km löpning: 8,95 km

Måndag: Löpning
Tisdag: Vila
Onsdag: Tabata
Torsdag: Styrketräning
Fredag: Styrketräning
Lördag: Löpning
Söndag: Styrketräning

Neutral vecka. Har varit helt okej men inget som riktigt stått ut. Isåfall Tabatan som är skitkul. Sista passet nu på onsdag sen blir det egen Tabata om det nu ska bli någon mer för mig.
Framöver vill jag försöka klämma in ett mer löpnings eller annat cardiopass så det blir 3 konditionspass och 3 styrketräningspass. Snart dags för alla sommarens lopp så vill få upp konditionen lite mer. Har mest sprungit ”goodfeel” pass på sistone och inte pressat mig så mycket. Mer intervallträning, både bestämda intervaller och fartlek ska jag försöka få in såhär på vårkanten.
Har förresten gått ner 5kg sen i jul. Feels god man! Tränar ju inte och håller på för att bara gå ner i vikt men det är klart det är ett roligt plus.

Nu i veckan åker jag bort torsdag till tisdag. Blir ingen träning på resdagarna torsdag och tisdag men resten av dagarna hoppas jag på att kunna springa :)

Mar
23
Postat lördag den 23/03/2013, 19:55

IMG_3931

Grönsaker blandade med olja och timjan på värmda i ugnen är en riktig favorit! Vi brukar göra det istället för pommes nuförtiden till kött, kyckling etc. Jättegott, lätt och nyttigt :)
Ikväll blir blir det gul lök, röd lök, zucchini, paprika och coctailtomater till stekt fläskfilé och fetaostsås. Huuuur gott som helst :D

Mar
23
Postat lördag den 23/03/2013, 19:19

IMAG0823

Idag har det varit jättefint väder, soligt och blå himmel :) Dock rätt så kallt men ändå.
Gick först på stan en sväng och köpte lite nödvändiga grejer sen passade jag på att gå ut och springa i finvädret. Blev bara en kort runda för jag har sån träningsvärk i mina ben och var inte så jättesugen på att springa av någon konstig anledning. Men intervaller blev det, 300m intervaller * 8 + uppvärmning och nedvarvning, totalt 4,25 km och 25 minuter.

Efter springturen har vi haft fullt upp med att vårstäda här hemma. Både vanlig städning och mer noga med dammtorkning överallt, dammsög under sängen (man kan inte göra det utan att lyfta upp madrasserna ur stommen), bytt sängkläder, rensat papper m.m. Skönt och välbehövligt! Brukar göra sånt här på söndagar annars så känns awesome att det bara är lördag.
Vårrengörde även cykeln så den är fin och smörjd efter vinterns slask och smuts.