web analytics
Okt
31
Postat fredag den 31/10/2014, 22:42

IMAG1972
Vecka 31+6

Woop snart vecka 33 och idag har vi gjort 80%! Det är helt sjukt vad tiden går alltså. Inte ens 2 månader kvar till BF! Mår fortfarande bra men magen är tung och det går inte fort att gå promenader nu kan jag säga. I natt vaknade jag även av att jag knappt kunde andas och så fick jag nån slags uppstötning så fick gå på toa och nästan kräkas :/ Tror att jag nog hamnat på rygg när jag sov för då kan det bli så för bebisen trycker neråt på nåt vis sa barnmorskan. Har även fått mina första bristningar!! OH NO! Än så länge är de väldigt små och sitter på sidan på höften bara.

Okt
29
Postat onsdag den 29/10/2014, 20:15

IMG_3671hn

Blä jag har åkt på ”karpaltunnelsyndrom” vilket betyder att man får domningar/stickningar i händerna pågrund av att nerver i handlederna kommer i kläm för att man är svullen så utrymmet minskat. Det är ganska vanligt som gravid för att man ju blir svullen pga vattnet man samlar på sig. För mig så är det mest på nätterna och morgonen jag har problem så jag var till arbetsterapeuten på sjukhuset igår och ska nu ha dessa fräsiga handledsskenor på natten när jag sover men endel behöver även ha på sig dem dagtid. Det är viktigt att man söker hjälp för att om det går för långt så kan besvären bli bestående även efter graviditeten…
Hade dem första gången i natt och gud så skönt! De fungerade! Så skönt att slippa vakna varje natt av att handen domnat bort helt.

Annars så var jag hos barnmorskan idag och framöver ska jag gå varannan vecka :) Allt var bra med mig och bebisen, SF-måttet på magen ligger normalt och likaså hjärtljuden på bebisen och mitt blodtryck. Bebisen låg med huvudet neråt och rumpan på höger sida sa hon men det kan ju ändra sig några veckor till. Men sen hoppas jag verkligen att bebisen lägger sig rätt. Vändningsförsök och planerat kejsarsnitt pågrund av sätesbjudning (bebisen ligger med benen neråt) vill jag helst slippa!

Okt
26
Postat söndag den 26/10/2014, 21:46

Uj det märks att man är stor och tung nuförtiden alltså. Det räcker med att gå och handla på ICA Maxi, även i skönaste dämpade gympaskorna, för att bli helt slut i fötterna efteråt. Ni vet såhär gått-på-stan-hela-dagen trött i fötterna så det sticks och man bara vill ligga ner och få fotmassage :/

Ett av mina bästa köp på sistone är dessa fula sakerna haha! Behövde tofflor att ha med till förlossningen och blev tipsad om foppatofflor så slog till på ett par på rea på Sportamore. OCH GUD vilka underbaringar?! Så sköna att skrota omkring i inomhus härhemma nu. De är ju verkligen så sjukt fula och kommer inte använda dem in public men här hemma är de perfekt. Tips tips!

IMAG1948

Okt
25
Postat lördag den 25/10/2014, 13:32

Tjoho har äntligen hämtat hem vagnen (Emmaljunga Supernitro i färgen Venice) och babyskyddet! Så kul och overkligt att köra omkring med vagnen och få pyssla i den. Tänk nu är det bara två månader kvar tills vår lilla bebis ligger där i <3 supernitrovenice

supernitrovenice2

hange

och hann knappt komma innanför dörren innan Nano skulle inspektera den ;)
IMAG1901

Okt
19
Postat söndag den 19/10/2014, 19:45

IMG_3495ii

Okt
17
Postat fredag den 17/10/2014, 20:57

296

Yikes vad tiden går även fast det inte känns så alla gånger ;) Nu är det bara 10 veckor kvar tills beräknat datum. Det är bara 10 helger det. Det är ju egentligen ingenting. Åh vad vi längtar! Börjar tänka mer och mer på förlossningen ju närmare jag kommer. Jag är dock inte särskilt orolig vilket är himla skönt. Det är svårt att vara rädd för något man inte vet hur det kommer vara känner jag. Det kommer ju göra döjävla ont sägs det ju men jag har svårt att relatera till det så får ta det som det kommer. Har köpt en bok om ämnet som jag tänkte sätta fart att läsa också. Annars är det mesta inhandlat och klart. Bara vagnen/babyskyddet som fattas egentligen och det hämtar vi om två veckor.

Tråkigt att vi inte hunnit börja någon än föräldragrupp bara… jag fick en barnmorska som är ny så hon har inte hunnit fixa det där sa hon så det blir inte förrän i början på november… undra om vi ens kommer hinna gå alla träffarna? Vi lär ju vara de som ska få först i vår grupp misstänker jag.

Okt
12
Postat söndag den 12/10/2014, 23:22

v30magen

Jo nog har det hänt endel med magen på 10 veckor alltid ;) När jag tog den vänstra bilden tyckte jag att jag var jättestor haha men den ser ju jätteliten ut nu. Kommer säkert säga samma sak om dagens mage till höger om 10 veckor med ;)

Okt
11
Postat lördag den 11/10/2014, 23:12

v30

Idag går jag in i vecka 30! Helt galet, bara 11 veckor kvar nu. Det är ju inte alls länge egentligen… skräckblandad förtjusning inför det som komma skall. En del av mig vill stoppa tiden och bara vara gravid och endel av mig längtar ihjäl sig tills bebisen kommer. Mår fortfarande bra men det känns att man blir större och magen är i vägen när man ska böja sig och att tag sig ur sängen är inte så smidigt längre. Får även fruktansvärt ont i fötterna jättelätt, räcker med en kort sväng på stan eller i affären… måste bli bättre på att använda ful-gympaskorna alltså. På måndag planerar vi att gå på information/rundvandring(?) på förlossningen på sjukhuset. Det är tydligen varje måndag jämna veckor, låter ju jättebra så det ser vi fram emot! Hoppas det är bra info.

Okt
08
Postat onsdag den 08/10/2014, 23:39

IMAG1268

Träningen då. Haha! Ja det har inte blivit mycket av den varan trots att jag mår så bra som jag gör. Nu har jag ju dock varit sjuk i typ två veckor också i och för sig. Imorrn ska jag iallafall på vattengympan igen, det ser jag fram emot. Borde försöka pallra mig till gymmet också, det får bli helgens mål tror jag allt. Jag har gått upp rätt så mycket i vikt, 14 kg än så länge (mycket under andra trimestern) så jag kommer ju nog landa på minst +20kg sen. Menmen allt är ju inte fett och det där får jag ta tag i efteråt, känner ingen press över det nu. Jag äter ganska dåligt, eller ja inte matmässigt men det blir onyttigheter som cocacola, glass och chips varje dag numera vilket ju inte hjälper ;) men jag tänker såhär att det här är en period då jag faktiskt får unna mig själv och må så bra jag kan för sen när man ammar så måste man ju tänka mer på vad man stoppar i sig, choklad ska inte vara bra tex. Tog upp det här med barnmorskan igår också och hon tyckte inte alls att jag skulle fokusera på vikten och hon sa att det var en normal uppgång och eftersom jag var så pass smal innan graviditeten så spelar det ingen roll och att ”jag såg så fin ut så”. Haha. Skönt att höra! Förutom det så såg allt bra ut med bebisen/mig, magen ligger på medel/mittenkurvan och hjärtslagen, blodtrycket och blodsockret var normalt.

Okt
05
Postat söndag den 05/10/2014, 21:06

jagmage29n

David och jag gick ut till parken här bredvid och fotade mig och vecka-29-magen i det fina höstvädret idag. Man är ju ingen supermodell och vi har ingen superkamera men ett par fina bilder fick vi till :) Hade varit kul att ta sånna här gravidbilder och där även David kan vara med hos en riktig fotograf men det känns som det är alldeles för dyrt så det här får allt duga ;)

Tänk vad tiden går också! Redan inne i tredje och sista trimestern. Under de allra första veckorna fram tills ultraljudet kändes varje dag som sirap men nu går det skrämmande fort. Njuter av att vara gravid men längtar ju såklart efter bebisen <3