web analytics
Nov
30
Postat söndag den 30/11/2014, 23:19

matcaza

Igår så unnade jag och David oss en dejtkväll på Cazanova med trerätters middag på kvällen :) Jättemysigt att klä upp sig lite, äta god mat och prata om bebisen och framtiden. Det kommer ju antagligen dröja ett tag innan nästa gång ;) Jag åt jättegott grillspett med pommes till varmrätt och en chokladfondant till efterrätt. Riktigt mysig kväll!

IMAG2359g
Till och med gravidklänningen jag har börjar sitta tajt ha ha.

Annars i helgen så har vi som många andra städat och adventspysslat. Fått upp ljusstakarna i fönstren, bytt gardiner och satt upp julgranen. Lite tidigt med granen kanske men lika bra att passa på nu när man har ork och vi vet ju inte när det sätter i gång så skönt att ha det klart. Mysigt med julfeeling också :) Får se hur länge granen får vara ifred…

jul1

IMAG2368

IMAG2379

IMAG2380

Nov
28
Postat fredag den 28/11/2014, 23:22

nittiio

Juste idag visade mobilappen 90%, häftigt! Det är verkligen på slutspurten nu. Försöker njuta av det som är kvar så mycket jag kan, det här kommer ju aldrig igen. Även fast man skulle få fler barn så är det ju något speciellt med första barnet. Man lär nog inte tänka på det lika mycket med andra för då har man ju fullt upp sen tidigare och allt är inte såhär nytt och spännande. Så mysigt med alla sparkar och rörelser i magen och längtan efter det som kommer <3

Nov
28
Postat fredag den 28/11/2014, 18:41

next

Kan hända att jag gått lite bananas på rosa nu så det vore just typiskt om barnmorskan såg fel på RUL haha, blir nästan lite nojjig över det. Men går ju inte att låta bli när de har så fina kläder på Nextdirect.com! Fina kläder, billiga priser och snabb leverans. Beställde kläderna ovan i förrgår och de kom idag trots att de skickats ända från England :D Skulle egentligen bara köpa koftan för den är så himla fin men så råkade det smyga med lite annat med ;) 500kr för allt tillsammans och de har gratis frakt. Farligt detta… ;) jag som inte skulle köpa mer kläder.

Nov
26
Postat onsdag den 26/11/2014, 20:10

IMAG2293

Exakt en månad kvar till BF nu! :) Det är ju inte alls långt kvar egentligen… och hon kan ju faktiskt komma ännu tidigare också. Förut så tänkte jag att åh vad bra om jag går över en vecka till Januari men nu struntar jag i det, nu är jag dels så less på att vara gravid och dels så längtar man ju ihjäl sig efter bebisen. Men hon får gärna vänta någon vecka till åtminstone så att jag hinner sluta jobba. Vore ju sådär party om vattnet går på jobbet lixom…. Jobbar sista veckan nästa vecka.

Det känns verkligen att det blir tyngre och tyngre nu. Jag älskar min mage men den är ivägen för det mesta ;) och sover dåligt så är så otroligt trött på dagarna. Foglossningen börjar smyga sig på också så att gå några längre sträckor är inte att tala om, älskar min cykel!

Idag var det dags för barnmorskebesök igen och allt var bra nu med. Bra blodtryck, bra hjärtljud (140 slag), normalt magmått (34cm) och sockervärdet sen sist var också normalt. Bebisen ligger med huvudet ner som hon ska men huvudet var fortfarande ruckbart. Min barnmorska trodde ändå att hon kommer fortsätta ligga såhär och inte vända sig så hoppas hon har rätt.

Imorrn är det dags för nästa och sista (innan bebisarna är födda) föräldragruppsträffen!

Nov
26
Postat onsdag den 26/11/2014, 19:07

belle

Hurra i måndags blev vår lilla prinsessa sex månader :) Hon har nu bott här i tre månader men det känns mycket längre, känns som vi alltid haft gogumman hos oss. Hon är en liten kisse med stor envishet och är mycket modigare än vad vår stora men fega Nano är haha. Går ofta och spinner högt och vill bli gosad med när hon inte busar. Ingen knäkatt (än) men gillar att vara nära och bli klappad på magen. Så glad över att vi skaffade en till katt och att det just blev lilla Belle <3

Nov
23
Postat söndag den 23/11/2014, 19:49

bocker

I början av graviditeten så köpte jag på mig en hel del gravid/föräldraböcker, jag ville ju läsa allt och lära mig allt! De flesta har varit bra på sitt vis eller underhållande att läsa. Rekommenderar dessa:

”Mammapraktika : graviditeten vecka för vecka” av Leni Söderberg
Innehåller information om graviditeten och lite om förlossningen. Graviditeten gås igenom vecka för vecka med information om vad som händer med kroppen och bebisen för varje vecka.

”Vi Föräldrars stora bok om barn : graviditet, förlossning, föräldraskap, barn 0-6 år” av Maria Fröjdh, Maria Zamore
Den här fick jag av mamma och den är jättebra. Innehåller allt möjligt som titeln säger. Sån bok man förmodligen kommer bläddra i sen när barnet kommit också.

”Föda utan rädsla” av Susanne Heli

Bra och informativ bok om förlossningen som iallafall lugnat mig en del. Råd och tips om inställning inför förlossning och smärtlindring m.m. Mest fokus på den mentala inställningen och andningen.

LÄTTSAMMARE BÖCKER:

”Handbok för gravida eller allt man inte kan fråga doktorn om” av Vicki Iovine
Denna läste jag när vi var i Grekland, perfekt underhållande semesterläsning. Skrattade högt flera gånger av igenkännande. Kanske inte så många seriösa tips utan mer rolig läsning.

”En mamma blir till : för alla som längtar, väntar och ska föda en bebis” av Malin Wallin
Den här läste jag också i Grekland, också lättsam läsning och man får läsa om Malins erfarenheter och upplevelser.

”Ebbas gravidbok” av Ebba von Sydow
Också en lättsam gravid med diverse tips och andras upplevelser om graviditeten. Endel grejer kan man ta med en nypa salt men ändå en lättsam och kul bok främst i början av graviditeten.

Nov
22
Postat lördag den 22/11/2014, 16:54

IMG_3815
Tadaa spjälsängen monterad och bäddad :) Jättenöjd med den vi tillslut valde, modellen heter Brio Cot Two. Täcket är så stort så det ska vi inte ha i början men kul att provbädda ;)

IMG_3808
Eftersom vi har så trångt i sovrummet och som synes går det inte att öppna garderoberna när den står där så därför skruvade vi på hjul från Clas Ohlsson under så man kan rulla undan den när det behövs. Supersmidigt. Tills den behövs nu så låter vi dock den stå i vårt extrarum där vi har datorerna :)

IMG_3817
En av anledningarna till att vi valde denna modell och inte Sundvik från IKEA som vi först hade tänkt är att man kan skjuta ner ena långsidan. Tror det kommer underlätta mycket för mig som är så kort sen när man har sänkt ner botten på sängen (finns två lägen) och behöver lägga i/ur barnet eller behöver bädda så slipper man knäcka ryggen och stå på tå. Jätteenkelt och tyst funktion. När man sänker ner den så lyfter man bara upp och trycker in den lite och låter den sänkas i skårorna och när man vill höja upp den igen så drar man bara upp tills det klickar till och den är på plats längst upp igen.

Nov
20
Postat torsdag den 20/11/2014, 18:53

veckormage
Klicka för större bild.

Magens utveckling so far då. Snacka om att det mesta händer nu på slutet. Och vad smal jag var innan?! Man får ju lite perspektiv nu som tjockis, jag var ju jättesmal innan?! Kommer ihåg att jag tyckte i vecka 18 att det syntes jätteväl. Haha jag ser ju inte ens gravid ut när jag kollar nu.

Nov
20
Postat torsdag den 20/11/2014, 18:18

magen35
Yikes bara 35 dagar kvar nu?! Igen, det är helt galet vad tiden går. 5 veckor till BF och max 7 veckor tills bebisen är här :o och kanske kommer tidigare med?! Det vet man ju aldrig. :o :o :o

Idag var vi på första föräldragruppsträffen, jättesent vilket är synd menmen. Tråkigt också att det bara var vi och två andra par… och de skulle inte ha förrän i januari och februari så vi låg ju lite olika till. Så det tycker jag var himla synd eftersom vi sett fram emot att få lära känna andra par med barn att umgås med, men men man lär kanske känna folk på öppna förskolan osv sen också. Sen var ju de två paren som var där väldigt trevliga också så vi kanske kommer umgås, vem vet, men det hade vart kul med större grupp. Antagligen nackdelen med att få på vintern också, på sommaren är det ju något fler som får.
Idag gick vi igenom förlossningen och smärtlinding. Inget nytt direkt, vid det här laget har man ju läst på en hel del, men bra med upprepning och intressant att höra andras tankar. Nästa torsdag ska vi gå igenom ”tiden efter förlossningen” och lite hur man tar hand om bebisen osv. Så där kommer det nog mer ny info än vad som sades idag.

Nov
18
Postat tisdag den 18/11/2014, 22:44

IMAG2250
Något jag verkligen fått pippi på nu i slutet är glass med chokladsås, eller snarare chokladsås med glass :P Det är så gott! Självklart ska det vara egengjord (varm) chokladsås annars får det vara. Recept finns här, görs på egen risk, lätt att bli beroende. Skulle tro att det här samt Twix White står för ett par av mina tusen kilon jag gått upp… Måste sluta med det här… snart… när som helst nu….