web analytics
Dec
31
Postat onsdag den 31/12/2014, 21:14

En liten kort årsresumé som tidigare år då :) Man kan minst sagt säga att 2014 har varit ett händelserikt år! Ett väldigt bra år med mycket bra saker som har hänt. Övertygad om att 2015 kommer bli minst lika bra om inte bättre, det är ju året då vår bebis kommer komma <3 - Den största händelsen av allt var såklart när vi plussade i april, vi väntar en liten bebis och kommer bli föräldrar 2015 (BF var 26/12 2014). Magiskt! - Flyttade till lägenheten vi bor i nu som vi trivs i superbra. - Skaffade katt, 2 st till och med. Nano i mars och Belle i slutet av augusti. Otroligt vad man kan älska två stycken pälsbollar så mycket som man gör <3 De är våra ögonstenar. - Köpte en ny bil, en Volvo v70. - Åkte en helg till Göteborg i maj för att vara med på Ung Cancers medlemsträff, oförglömlig helg, så glad att jag vågade åka trots att jag inte kände någon där innan. - Hade fina semesterdagar uppe i Noraström i juli, badade och åkte båt m.m. - David och jag gjorde en roadtrip med bilen till Ullared och storhandlade till bebisen. - David och jag semestrade en vecka i Grekland (Mykonos) i augusti. Kul och avkopplande resa som jag är glad att vi gjorde trots att det gick en hel del pengar. - Var på spa för första gången nånsin. En helg på Selma Spa i Sunne med bästa Ung Cancer, hade jätteroligt med tjejerna :) - Firade jul höggravid med mamma och lillebror Marcus här i ett snöfritt Karlstad, mysigt det med! 2014

Dec
29
Postat måndag den 29/12/2014, 16:27

IMAG2722

Ingen bebis ännu. Barnmorskebesöket imorse gick bra, ingen havandeskapsförgiftning, dock var blodtrycket fortfarande högt (något lägre än sist dock) så fick en tid igen på fredag om inte bebisen kommit innan dess men det tror jag den har. Bebisens huvud var lite ruckbart så det har fixerat sig mer än sist iallafall då det var rörligt, skönt! Magmåttet låg på 38 cm och kurvan som tidigare pekat typ rakt uppåt på sistone har stabiliserat sig och var normal.

Upptäckt fler bristningar på magen också :( Inte bara de jag hade på sidorna (som för övrigt blivit ännu fler) utan även flera mitt på magen under naveln. Tråkigt men men det var väntat. Har ju fått dem för en god sak åtminstone! ;) Kan alltså även konstatera att det inte hjälper att smörja med oljor (visste man ju sen innan men placebo är ju fint) och att de flesta kom nu de senaste två veckorna.

Annars så går vi mest här hemma och väntar… och väntar… jobbigt att vänta på något man inte vet när det ska bli. Har ju fått för mig att det kommer starta på natten men det är ju inte alls säkert. Så håller mig hemma, både för att slippa att vara borta när det sker och för att jag inte är så mobil längre :P Sover jättedåligt på natten för att jag ligger på spänn och letar tecken och för att bebisen är en vilde och sparkar åt alla håll och kanter då så det finns ingen skön sovställning. Det har resulterat i att jag istället sover flera gånger på dagen för det är lättare att sova då av någon anledning. Så det blir inte mycket gjort här inte och jag är alldeles dagvill, det är måndag idag va? :P

Dec
28
Postat söndag den 28/12/2014, 20:24

Idag 28/12 var BF datumet om man ska gå på senaste mensen men sen blev vi flyttade till 26/12 efter rutinultraljudet. Hur som helst så blev ingen bebis idag heller! Imorrn är datumet vi trott endel på sen länge så får se om vi får rätt… Just nu känner jag ingenting men. Tror iallafall att det blir en 2014-bebis och det är ju inte många dagar kvar isåfall :) Imorrn ska jag även till barnmorskan för att kolla upp blodtrycket m.m. ifall det utvecklat sig till havandeskapsförgiftning. Hoppas inte. Skulle vara snörpligt att behöva bli igångsatt.

Dec
26
Postat fredag den 26/12/2014, 23:08

IMG_20141226_115712

26 december och beräknat födelsedatum var idag, dagen vi väntat på så länge! Overkligt och häftigt :)
Men vart är bebisen? Dagen är nu slut så det blir övertid. Frågan är hur länge… jag känner mig som en tickande bomb. Inga tecken på att det ska starta förutom mensvärk som kommer och går men det har jag ju haft länge.

En del av mig vill ha ut bebisen nuuuuuuuu, längtar ju ihjäl mig efter bebisen och vill ha tillbaka min kropp. En annan del av mig vill gå över till januari för att det är ju ”bättre” att vara född då och så känns det ganska så läskigt med förlossning och att ha hand om ett barn :o Oh my god vad har vi gett oss in på?! :D

Dec
25
Postat torsdag den 25/12/2014, 16:03

IMG_20141224_231041
Ingen julaftonsbebis blev det som tur var. Hade ganska mycket förvärkar och mensvärk under natten till julafton och även under dagen så var bra nervös att det skulle sätta igång faktiskt men det gjorde det inte. Hade såklart blivit världens bästa julklapp men det finns ju roligare dagar att fylla år på…

IMAG2689
Nano låg så fint på vagnen när vi delade ut julklapparna.

IMAG2698
Fick massa fina julklappar :) och uj vad bortskämd bebisen blev med julklappar redan innan hon fötts haha. Jättefina saker som jag tror vi kommer använda mycket.

Dec
23
Postat tisdag den 23/12/2014, 13:47

IMAG2675
Dan före dan före dan före BF… :)

Fick ju ett extra barnmorskebesök inplanerat tills imorse för att säkerställa att bebisen verkligen låg rätt och för att följa upp mitt blodtryck som blivit högre. Positiva var att huvudet ligger neråt till 100% (fortfarande rörligt dock men det får väl vara så :P) och hon trodde att bebisen är normalstor. Det negativa är att mitt blodtryck blivit ännu högre och förmodligen är det en början på en havandeskapsförgiftning. Fick ta urinprov som visade på att jag inte har det än men att det kan vara på väg trodde barnmorskan. Så jag blev ordinerad att vila och göra så lite som möjligt och så ska jag dit igen på måndag 29/12 om inte bebisen kommit då. Skulle jag få huvudvärk, yrsel eller känna mig sjuk nu i julhelgen så ska jag höra av mig till förlossningen och visar det sig då att jag har havandeskapsförgiftning så sätter de förmodligen igång mig då \o/
Men jag hoppas på att jag klarar mig ifrån det och får en rolig och mysig julhelg istället :)

Spännande och se nu om bebisen tittar ut nu (eller blir vräkt pga ovan) innan nyår eller om den väntar tills 2015… :) Kanske blir det redan i morrn på julafton som vi ”befarat”?

Dec
21
Postat söndag den 21/12/2014, 23:55

julkort

Haha, han är så söt i sin tomtedräkt <3 Höll på att skratta ihjäl mig flera gånger när vi skulle fota. Han var inte så nöjd själv, såg helt bitter ut haha. Belle har självklart en hon också men hon var för liten för sin i år så hon bara kröp ur den. God jul önskar jag er alla lite såhär i förskott :)

Dec
19
Postat fredag den 19/12/2014, 15:25

IMG_4360
Och en favorit i repris! Dock lite tjockare och lite toppigare nu ser det ut som. Ha ha ser inte klokt ut. (38+6)

Dec
19
Postat fredag den 19/12/2014, 15:22

IMG_4333

Idag är det en vecka till annandag jul och därmed en vecka kvar till BF för skruttan i magen! Det kan ju hända när som helst men jag tror att det endera blir julafton eller så blir det runt den 29de.

Idag har jag inte gjort nånting alls precis som igår, men det känns helt okej. Antagligen sista ensamma dagen hemma också för i helgen är ju David hemma och på måndag kommer min mamma och lillebror hit för att fira jul. Skönt för jag har tröttnat på att vara hemma ensam nu. Visst det är ju skönt och sådär men har ju ingen ork och är tung som en elefant så man kan ju inte göra så mycket. Skojar inte när jag säger att det knappt är lönt att vända sig om i sängen längre. Har jag lagt mig på vänster sida så ligger jag så sen, det är för jobbigt att vända sig :’D Känns som bebisen väger typ 10kg därinne men det gör den väl förhoppningsvis inte :D

Häftigt att tänka på att det kan dra i gång när som helst också :) Snart är vi tre (+katterna) <3

Dec
18
Postat torsdag den 18/12/2014, 20:20

nano1ar
Klicka för större bild :)

Hurra!! Idag fyller vår älskade stora kisse Nano 1 år :) Födelsedagen har hitills firats genom att sova, sitta på balkongen, busa med Belle och äta massa smaskig mat och godis. Helt perfekt enligt honom alltså. Han är en sån go och kelig kisse. Sover alltid i vår säng på min huvudkudde på nätterna och gillar att gosa, speciellt med husse som är favoriten här hemma.

IMAG2235