web analytics
Jan
30
Postat fredag den 30/01/2015, 21:17

IMAG3383_1

Usch jag blir galen! Sedan i måndags har jag en sån fruktansvärd klåda över hela kroppen. Det började med att det kliade i bristningarna på magen men sen eskalerade det och det kliar nästan överallt och på tisdagen tror jag det var så har jag även fått hemska utslag när det kliar (i början så hade jag inga utslag eller märken alls). På vissa ställen är det helt rödflammigt som på bilden och på andra ställen är det som myggbett. Värst är det på magen, låren och benen. Verkar som om det är nässelutslag… var till vårdcentralen som bekräftade att det verkar vara nässelutslag och att det kan utlösas av virus sa hon. För jag har ju inte ätit något nytt eller använt något nytt tvättmedel etc så vore konstigt om det är allergi. Hoppas verkligen inte att det är det. Fast å andra sidan vill jag ju veta vad det beror på och främst av allt BLI AV MED DET. Det kliar så att jag blir galen! Speciellt på natten, ligger bara och kliar och kliar för det är som att ha myggbett över hela kroppen. Ja ni kan ju tänka er.
Äter en antihistamintablett nu innan jag går och lägger mig vilket hjälper lite men inte helt och så fick jag en kortisonsalva och en annan salva utskriven av läkaren. Man ska ju inte googla men kunde inte låta bli och tydligen kan man ha det här kroniskt, hittade flera som haft såhär i flera månader och till och med år. Fyfan. Hoppas jag inte får så. Hoppas det går över snart. Det måste det. Det här är rena tortyren.

Jan
30
Postat fredag den 30/01/2015, 17:38

IMG_5597

Åh finns det något sötare än barn som sover?! Speciellt sitt eget förstås ;) Åh mitt hjärta smälter.

Hon har sedan någon vecka börjat sova på nätterna. Oftast 2-3 timmar i sträck men det har även hänt att hon sovit 4-5 timmar(!) ett par gånger. När hon vaknar så ammar vi och så somnar vi om igen. Så skönt! Allt blir verkligen så mycket lättare när man får sova. Just nu sover hon i vår säng och oftast så somnar jag när vi ammar så hon får sova vidare bredvid mig men ska jobba på att lägga över henne i nestet och sen såsmåningom i sin egen säng som vi rullat in i vårt sovrum nu.

Jan
29
Postat torsdag den 29/01/2015, 22:04

IMG_5726

Belle är inte rädd för Julia längre och idag så gick hon till och med och la sig bredvid henne. Älskade katt <3 och älskade dotter. Tror och hoppas att de kommer ha stor glädje av varandra sen när Julia blir äldre. När jag var liten hade vi en katt som hette Missan som jag höll väldigt kär. Kul att kunna ge det till min dotter också att få växa upp bland djur och förhoppningsvis blir Belle och Nano hennes Missan.

Jan
28
Postat onsdag den 28/01/2015, 23:14

fiskar

fiskar2

Det behövdes något skoj för Julia att ligga och kolla på vid skötbordet tyckte jag så beställde hem de här skojsiga kakeldekoren. Hoppas hon kommer uppskatta dem :) Vi har ingenstans att sätta en mobil och den skulle till 99% risk bli södertuggad av katterna så detta blev ju perfekt istället.

Jan
25
Postat söndag den 25/01/2015, 22:52

bfgdsdsx

Jag har insett att bilderna jag tar med min kamera (Canon G12) inte är tillräckligt bra som jag vill att de ska vara så jag tog ett beslut på att köpa en riktig systemkamera efter mycket och om men. En dyr investering som svider endel speciellt nu med den ekonomin man har som mammaledig men förhoppningsvis så är värt det om bilderna på vår skatt blir bättre. Vill ju ha fina bilder på henne för den här tiden kommer ju inte igen. Så slog till på en Canon EOS 700D och ett extra objektiv Canon EF 50mm f1.8 II. Kan ingenting om fotografering så blir ju endel att sätta sig in i men det går nog bra. Längtar tills jag får den!

Jan
25
Postat söndag den 25/01/2015, 22:31

IMG_20150125_122256
Åh vilken fin och söt dotter vi har! Synd att jag inte tog den här bilden med en kamera istället för mobilen för den blev så himla bra menmen det kommer ju fler tillfällen med den här söta modellen ;) Längtar tills hon börjar le medvetet <3 IMAG3352
Vi har haft en mysig helg även fast vi inte har gjort så mycket, mest myst i sängen och soffan men det är inte helt fel det. Julia har sovit bra på nätterna så vi har känt oss rätt så utvilade båda två. På helgerna så tar David hand om alla blöjbyten på nätterna vilket är skönt. Igår så var det lite av ett oväder så då tog vi oss inte ut alls men idag så gick vi en liten promenad tillsammans vilket var jättehärligt. Jag längtar tills jag kan börja gå längre sträckor än någon kilometer eller två men det går bättre och bättre så snart så.

Jan
24
Postat lördag den 24/01/2015, 19:42

IMG_20141110_181516

skotbordmatt

Jag har fått endel frågor om vilka mått det är på skötbordet som David gjorde som jag visade i det här inlägget. Här kommer de! Han använde sig av 6st hyllplan från IKEA (Ekby Tryggve Hyllplan 79*19 cm).
Update: Det verkar som IKEA har slutat sälja de vi använde men dessa verkar vara liknande fast vitbetsade. Men man kommer troligtvis undan billigare om man köper brädor på någon bygghandel istället.

Det som behövs är: Hyllplan/brädor, en såg, skruv, sandpapper, målarfärg som tår väta.
Under skötbordet har vi lagt skumgummi som vi köpte på rulle från Jysk.
Skötbädden vi har ovanpå är från Rättstart (49 x 66cm).

Hoppas ni förstår :) Fråga annars!
Är jättenöjd med skötbordet, det fungerar jättebra och facken på sidan där vi har blöjor och tvättlappar m.m är perfekt så man alltid har allt nära.

Jan
23
Postat fredag den 23/01/2015, 23:31

IMAG3258

Gud hör bön! eller vad man nu säger. Julia sov i natt! Hela natten! Fast med matpauser var 2-3 timme såklart men både hon och jag somnade direkt efter varje utan något krångel. Jätteskönt! Så idag tog vi oss ut på en liten promenad. Första promenaden ensamma till och med :) Jättemysigt var det. Tänk vad lite sömn kan göra?

På eftermiddagen så mötte vi upp David vid tågstationen och gick till BVC tillsammans för att väga henne. Vi har tid hos BVC sköterskan på tisdag men vi var så nyfikna så vi vägde henne själva idag också. De har en våg och amningsrum på BVC som man kan använda när man vill nämligen. Sist vi vägde henne i tisdags hade hon inte gått upp så mycket men idag hade hon gått upp desto mer och väger nu över födelsevikten äntligen.

IMG_5425
Dagens outfit, finbodyn som hon fick av farmor :)

Jan
22
Postat torsdag den 22/01/2015, 23:10

IMAG3062

Idag har varit en jobbig dag och natt. Hon vill knappt sova nånting alls vilket tar på krafterna. I natt från 00-06 så sov hon 1-2h mellan amningarna sen var hon vaken från 06 till klockan 10.30 och gnällde endel. Sen efter det så sov vi en timmars pass fram tills klockan 15. Efter det så har hon varit vaken sen dess fram tills nu i princip, med bara någon enstaka sömnpaus på 15 minuter. När hon är vaken så är hon stundtals nöjd och ligger och tittar sig omkring och stundtals gnällig och grinig men skriker inte så jättemycket. Tänkte att hon kanske inte blir mätt och gav henne ersättning men det ville hon knappt ha så jag vet inte alls varför hon håller på såhär. Fortsätter det får jag nog ta och ringa BVC, det kan ju inte vara normalt att en tvåveckorsbebis är vaken 8 timmar i sträck. Hoppas verkligen hon vill sova i natt…

David har ju börjat jobba igen nu också vilket gör att jag inte har någon avlastning vilket verkligen kändes idag. Jag blir helt utmattad av att bara sova en timme i taget, man hinner ju inte nå någon djupsömn och så orkar man inte göra nånting alls. Gå ut på någon promenad eller göra nånting annat än att ligga i sängen/soffan är helt uteslutet. Jag önskar verkligen att jag kunde säga att jag är hemma och njuter av den här nyföddsperioden som alla säger att man ska passa på att njuta av men det gör jag inte. Inte än iallafall. Jag tycker det är jobbigt och jag längtar tills hon blir äldre och sover bättre och ammar mindre…

Jan
21
Postat onsdag den 21/01/2015, 21:54

IMAG0572j

Ahh..! känslan när man går på promenad med barnvagnen och det är ens eget barn som ligger däri, så magiskt! Sån häftig och overklig känsla. Som man längtat och gått och provkört vagnen inne så länge och nu helt plötsligt så kör jag den ”live” som en riktig mamma. För det är jag ju faktiskt nu, en mamma. :)