web analytics
Aug
25
Postat tisdag den 25/08/2015, 23:33

jullstan

Sen ett par dagar tillbaka så kryper hon inte bara överallt utan hon även ställer sig även upp. Min lilla bebis kan alltså numera ställa sig upp mot saker. Ahhh vad tiden går foooort! Snart går hon och vips så åker hon moppe, flyttar hemifrån och skaffar egna barn… Haha nej men typ så känns det. Det här året har gått riktigt fort och speciellt den här sommaren trots att den varit urkig. Det känns ju som det var igår jag låg inne på förlossningen och fick upp den här lilla bebisen på bröstet.

Hur som helst då så är det två saker som gäller här hemma nu. 1. Krypa överallt och helst till saker man inte får röra. 2. Ställa sig upp mot saker och helst mot saker som är olämpliga att ställa sig upp emot så som en rörlig gåstol eller soffbordet med vassa hörn (ja måste köpa hörnskydd NU, helst igår…) :)

Idag hade vi BVC besök vilket var spännande då det var två månader sen sist. Det gick bra och hon följer sina kurvor så fint så. Hon väger numera 8370g och är 68,5 cm lång. Lite över medel på vikten och lite under på längden precis som tidigare. Vi pratade lite om mat och sköterskan tyckte det var bra som vi gjorde nu men föreslog att vi ger välling istället för ersättning som sista mål så det kanske vi tar och gör framöver sen. Hon ramlar ju och slår i huvudet i golvet endel nu eftersom hon bara kan stå korta stunder och inte har lärt sig att sätta sig ner ordentligt från stående så jag frågade om det men enligt sköterskan så hör det till och är inte farligt så länge det är så låg höjd och de inte slår i något föremål. Såhär tidigt har de tyvärr inget risktänk så det lär ju bli en och annan bula och blåmärke framöver… Inga konstigheter annars så BVC besöket tog väl typ tio minuter som vanligt. Trodde nog att man skulle göra mer kontroller som rörlighet etc på BVC än vad man gör men det kanske blir sen när de blir äldre.

Aug
23
Postat söndag den 23/08/2015, 22:48

IMG_20150715_191638

Jo juste, när vi var uppe i norr så passade jag ju på att sluta amma helt. Måste bara skriva (lite sent) att det är sååå skönt att ha slutat! Fast det var vemodigt också och blev lite ledsen ett tag och ångrade mig nästan när jag tänkte tillbaka på hur mysigt det faktiskt var också och ligga sådär tätt-tätt och mysa. För att inte tala om att läggningarna var mycket lättare… men var sak har sin tid och jag var ju faktiskt jätteless på det och ju större hon blev desto mer bök och mindre mys blev det ju. Hur som helst så är det fantastiskt att ha fått tillbaka kroppen igen. Lite tjockare och sladdrigare än tidigare men ändå, en helt ogravid och mjölkfri kropp ju haha. Så skönt att slippa amningsbhar, inlägg, mjölkläckage och stockningsrisker m.m. Smidigt är det med flaska också, tjejen slurpar i sig en flaska på mindre än fem minuter jämfört med amningen som lätt kunde ta en halvtimme och även fast jag inte hade några större svårigheter med att amma ute så tycker jag att det är smidigare att hala fram en flaska än brösten ute. Nu äter hon i och för sig bara två mål ersättning per dag och resten mat men när jag slutade så drack hon i princip bara ersättning. Jag är glad över att amningen fungerade så bra som den gjorde och att jag kunde amma henne utan problem i ca sex månader men enough is enough. Freedom!

Aug
22
Postat lördag den 22/08/2015, 1:06

Man kan säga att typ all ens egentid har halverats och sen halverats igen och igen igen och igen sen man fick barn så man får verkligen prioritera sin tid numera och då har inte bloggen fått något utrymme på sistone tyvärr. Såå blir en snabb recap för att komma ikapp och summera vad som hänt sen sist :) På min födelsedag blev jag ju biten i tummen av Nano och fick penicillin vilket jag sen fick en allergisk(?) reaktion av så fick kliande fula röda utslag över hela kroppen likt de jag hade efter förlossningen… så en ganska onice början på månaden men nu efter en vecka med kortison och antihistaminer har det gett med sig och jag kan njuta av sommaren igen. För ÄNTLIGEN kom ju sommaren kan man ju säga. Jisses vilka fina dagar vi haft och har fortfarande nu. Försöker njuta av varje solstråle verkligen och så behövligt med den här solen nu för att orka med hösten och mörket som kommer snart. Såklart jättetråkigt att Davids semester är slut och blev halvt förstörd av sjukdom och regn men vi försöker utnyttja kvällarna och helgerna nu iallafall och hitta på saker som inte är stora men ändå ger så mycket så som att ta en glass ihop på stan eller gå och gunga med Julia. Vi har blanda annat spelat minigolf, haft picnic, solat i parken, gått promenader och badat ute (även Julia fick doppa fötterna men det var kaaaallt tyckte hon).

Julia har mest fokuserat på att lära sig krypa och förra veckan så tog hon sin första riktiga krypsteg framåt och sen dess går det bara fortare och fortare. Nu kryper hon överallt den lilla vildingen..! Tjejen som var totalt ointresserad av att röra och vända på sig i början… Trodde hon skulle bli tidig att prata och sen att röra sig ju men nu verkar det bli tvärtom. Hon försöker även ställa sig upp mot möbler men lyckas inte riktigt med det ännu. Sitta still och leka med leksaker är helt ointressant numera för fröken, det är bara att krypa och utforska som gäller och de egna leksakerna är hur tråkiga som helst. Ska något lekas med så är det isåfall TV-kontrollerna, mammas mobil eller andra roliga ”ajabaja” saker, de är jätteroliga att försöka få tag i! Sätter man henne i sin matstol så kan ett decilitermått eller annat köksredskap duga en stund med. Ingen mening att köpa dyra leksaker nu med andra ord ;)

augusti

Aug
08
Postat lördag den 08/08/2015, 1:02

I tisdags fyllde jag år tjoho. Närmar mig 30 :o men det känns faktiskt helt okej. Har inget som stressar mig på det viset. Jag har ju faktiskt redan hunnit gjort en bra karriär, har en underbar sambo och numera världens finaste och bästa dotter. Det är väl ett hus som fattas typ ;) Nä skämt och sido men det brukar ju vara sådana saker som stressar folk.

Födelsedagen började bra med fina paket och god tårta som jag gjorde själv. David skulle göra en (vi brukar göra till varandra) men han var förkyld och dålig så det var ingen bra idé i år. Gjorde min favvis med hallonmousse, dumlefluff och vaniljkräm täckt med vitchoklad. Mumma!

image

image

Fick en Fitbit charge hr från David :) jag älskar såna här gadgets så jag blev jätteglad och överraskad. Jättebra present nu när jag behöver en liten spark i baken för att aktivera mig. Det är inte lika lätt att komma igång med träningen när man har en liten…

Den räknar steg, trappor, sömn och visar puls m.m. och det finns en app till mobilen där man ser statistiken osv. Jättenöjd so far.

image

Av Julia genom David fick jag en målarbok fast för äldre barn/vuxna :D Nämnde en gång för länge sen till David att jag tänkte köpa en sån här en gång men så glömde jag av det så blev överraskad att han kom ihåg det. Jag gillar att pyssla och färglägga och det är skönt att sitta och göra nått ”hjärndött” ibland och inte tänka en massa. Lite terapimålning kan man säga.

image

Sen på kvällen medan David nattade Julia så lekte jag med katterna i soffan. Då fick Nano tag i en fjädervippa och han är helt tokig i såna så man måste slita ifrån honom den annars gör han kaos av den. Så jag skulle ta vippan ifrån honom som jag alltid gjort och försökte få han att släppa taget och då slant det till så att han råkade bita mig i tummen! Det blev ett köttsår på toppen av tummen och han bet tillochmed igenom nageln. Blödde som tusan och sen kom jag på att kattbett nog inte är så bra så kollade med uppfödaren som är väldigt kunnig. Hon tog det på väldigt stort allvar och sa åt mig att ringa 1177 direkt och ställa in mig på att åka in till akuten för kattbett är tydligen inte alls bra oavsett om det är inne eller utekatt pga bakterierna de har i munnen som kommer in i såret och kapslas in och gör såret infekterat och man kan få blodförgiftning och stelkramp och grejer. 1177 sa samma sak så akuten blev det. Inte så rolig avslutning på kvällen ..! Efter 6 timmar på akuten fick jag åka hem och ska äta antibiotika i 7 dagar yay.. det var nog tur att jag åkte in så fort för träffade en kvinna på akuten som också hade blivit kattbiten fast dagen innan och hennes hand hade svullnat upp och hon kunde inte röra den…

Jag har haft katt hela mitt liv i princip och aldrig blivit biten såhär så det är tur att det inte sker så ofta :P Det var helt och hållet mitt fel, han trodde ju att han bet i leksaken. Han skämdes nog lite efter för han puffade massa på mig och ville gosa. 

Aug
03
Postat måndag den 03/08/2015, 23:04

PhotoGrid_1438348018766

Träna på att krypa är det roligaste Julia vet numera. Hon är väldigt stark i armarna och gör diverse akrobatiska övningar och står i ”plankan” massor haha. Började ställa sig vingligt på knä och gunga för en månad sen men nu står hon ganska stadigt på alla fyra och börjar få in kryptekniken. Än så länge tar hon bara ett ”kliv” och lägger sig på mage och sprattlar innan hon tar nästa men det dröjer nog inte länge innan det är full fart. Så nu gäller det verkligen att hålla koll och vi måste ta tag i babysäkringen på möblerna asap!