web analytics
Dec
31
Postat torsdag den 31/12/2015, 1:17

Julen och Julias allra första jul har varit jättemysig och Julia var på toppen humör och var glad hela tiden :) Vi var som sagt hemma hos oss tillsammans med min mamma, lillebror och Davids föräldrar. Himla skönt att behöva åka nånstans och bara vara hemma även fast det känns lite märkligt också. Jag har ju alltid firat jul hemma hos mamma (förutom ifjol då) men nu får man ju skapa sig nya traditioner. Vi har ju så långt till alla släktingar tyvärr så endera får vi göra såhär eller fira varannan jul eller liknande i framtiden.

kattskallar
Ja.. det här måste jag ju få med ;) Förra året så lät katterna granen vara så vi trodde att det bara var Julia som skulle hyssa med den… men nej. Belle var uppe i den redan innan vi hade klätt den och ett par dagar innan julafton så låg den på golvet på morgonen haha. Så i år hade vi världens fulaste gran utan glitter (det drog Belle ner direkt), sned topp, trasiga grenar och kulor och ljusslinga bara högst upp. Aja men det är ju en gran iallafall!

IMG_0676
Julaftonsmorgon med gröt och bokläsning med mormor.

IMG_0780
Tjuvstartade med ett paket på morgonen ;)

IMG_0787

IMG_1154
Svidade om till finkläderna och såg på Kalle. Åh så fin hon var med röd julklänning och rosett i håret :’)

IMG_0885
Bus med morbror Marcus

IMG_1134
Lek med farmor innan maten

IMG_1079

IMG_0948

IMG_1181
Självklart fick hon smaka allt från julbordet :) Mums! Köttbullar och farmors potatis & skinkgratäng var godast men diverse fisk och kalvsylta m.m. slank ner det med. Åt hur mycket som helst!

IMG_1343
Tomten! och paketutdelning. Lite reserverad mot tomten i början men absolut inte rädd eller ledsen.

nanotomte

IMG_1366

IMG_1357
Kände nog igen tomten (farmor) för tomten fick sig en kram. Så sött :D

gungjullan
Yayyy en gunghäst!!

IMG_1404
Vaaaaaart är Julia? *tittut*
Hon fick massor med fina paket från familj och släkt, tack så jättemycket!

IMG_20151224_210845

Favoritjulklappen är nog helt klart mjukis-Babblarna. Bibbi(gul) och Doddo (blå). Oväntat för hon har inte visat så mycket intresse för mjukisdjur men de här går hon omkring och bär på och kramar hela dagarna nu :)

IMG_1495
Min goa familj :)

Julia var som sagt på jättebra humör och njöt av att ha full uppmärksamhet hela tiden och gick omkring och lekte hela dagen. På kvällen märktes det att det nog blivit lite för mycket av det goda för hon var helt speedad och vill absolut inte gå och lägga sig och blev helt övertrött. Så hon somnade inte förrän klockan två på natten(!) ujuj. Menmen hon var iallafall inte gnällig och det är ju bara jul en gång om året så det var väl inte hela världen.

Dec
23
Postat onsdag den 23/12/2015, 21:04

jullekort3blog

Så var det jul igen (höhö) :) Julias första jul och det ska bli härligt med en fin jul som revansch till julen ifjol när jag var tjock, trött och less på att vara höggravid. I år så firar vi här hemma tillsammans med min mamma och lillebror och Davids föräldrar. Tror det blir alldeles lagom och mysigt. Julia är superbortskämd för det ligger huuuuur många klappar till henne som helst under granen men det hör väl till när det är första barnbarnet på båda sidor tänker jag, haha.

En riktigt god jul önskar jag & Julia! Vi fick till så många fina bilder så bjuder på ett par till ;)

jullekort2blog

jullekort1blog

Dec
17
Postat torsdag den 17/12/2015, 22:27

20150819_152942_ny2

Om exakt en månad börjar jag jobba igen… det är blandade känslor inför det. Det känns hemskt sorgligt att den här fina tiden jag och Julia haft bara vi är slut och inte kommer igen. Det har gått på tok för fort!! I början var det inte alls så roligt och då längtade jag tillbaka till jobbet ganska mycket men sen under sommaren blev det mycket lättare med allting och nu när alla rutiner satt sig och hon är mer stabil i humöret och väldigt glad om dagarna så är det mest bara roligt. Allt häng på öppna förskolorna och i lekparken, promenader bara vi, promenader med andra mammor och bebisar, fikaträffar, babyrytmik, babysim och mys och bus bara vi här hemma. Kommer sakna det jättemycket och minnas det för alltid.

Samtidigt som det ska bli kul att jobba, träffa kollegor, kunna sitta och fika i lugn och ro ;) och ”använda hjärnan” igen. Och inte att förglömma: tjäna pengar igen! Det är inte fett att leva på mammapeng direkt. Det kommer bli tufft att gå från att vara med Julia 24/7 till att bara träffa henne ett par timmar om dagen på vardagarna men det är tur att jag bor nära jobbet så att jag kan åka hem på lunchen och få pussa på henne lite då. Sen får man väl ta ut lite flex och sådär ibland tänker jag så man kommer hem tidigare. Vi ska inte skola in henne på förskolan än utan i Januari tar David över stafettpinnen och är hemma till sommaren och så skolar vi in henne i Augusti när hon är 1,5 år. Det hade känts på tok för tidigt att låta henne börja nu vid 1 års ålder så det här blir jättebra. David ser fram emot att vara hemma med henne jättemycket också så det kommer nog bli bra. Men det kommer kännas märkligt och sorgligt i början för min del så är det ju. Försöker att ta tillvara och njuta av varje sekund av de dagar som är kvar nu <3

Dec
16
Postat onsdag den 16/12/2015, 0:14

Jag velade ju hit och dit hur jag skulle göra med babysim med Julia men anmälde mig tillslut så vi har gått på det nu sen hon var 7 månader och det var himla tur för det var jättekul. Så bra att få lite mer vattenvana för jag märker stor skillnad på hur hon beter sig i poolen nu mot för första gången. Hon är mycket mer avslappnad och det är även jag, i början tyckte vi nog båda två att det var lite läskigt. Iallafall så fick man lära sig olika grepp att hålla dem i vattnet vilket jag innan tänkte att pfft vadå det är väl bara hålla dem men nää mycket roligare när man kan variera olika grepp där de får simma och ligga och flyta på rygg och man lär sig att lita på att barnet kan flyta och vissa gånger håller man knappt i dem alls. Himla häftigt!

Nu på slutet så har hon fattat det här med dykkommandot vi tränat på dvs hålla henne framför sig och kolla henne i ögonen och säga ”nu kommer det vatten” och så lyfter man upp och ner mot vattnet som ett dyk och så skvätter man vatten på huvudet så de kopplar att när man gör och säger så så kommer det vatten på dem. På så vi ska de lära sig att hålla andan. Så förrförra gången så gick vi all-in och gjorde ett riktigt dyk under vattnet :D Så häftigt och så duktigt av Julia att hålla andan så det gick superbra. Stolt mamma! Igår var det sista gången för den här terminen och då var även David med vilket var superkul. Kul att visa allt vi lärt oss och att han också fick vara med när hon dök. Vi testade även att dyka från kanten och från en rutschkana. På vissa sånna här kurser så tar de undervattensbilder på avslutningen men det gjorde de inte här så det var lite tråkigt… får ta ett eget nångång istället :)

Vi har även anmält henne till fortsättningskursen som startar i Januari så då får David gå med henne. Spännande! Jag tror det var bra att vi väntade med att börja tills nu när hon är lite större eftersom man får mer kontakt med henne och hon förstår till viss del vad man säger samt lättare när man byter om att ha henne i en stol istället för på golvet på skötbädd. Inbillar mig att det måste vara svårare med själva simmet med en liten bebis på bara några månader men det kanske går bra det med.

Dec
15
Postat tisdag den 15/12/2015, 0:01

tomtejulia

Oj vad tomteklänningen gått varm nu! Förra veckan var hon med i sitt första Luciatåg på öppna förskolan. Det var så fint, vi var runt 20 föräldrar med barn som gick i tåget och alla skötte sig så fint så. Stor publik var det med, säkert en femtio personer. Tyvärr kunde inte David komma och kolla eftersom han jobbade men jag bjöd in hans mormor vilket var väldigt uppskattat. Tyvärr fick man inte ta några bilder…

Igår så var vi på adventsfirande hos en mamma i föräldragruppen jag umgås med och åt adventsfika och lekte och tjattrade. Mycket mysigt :) Och idag då så var det julavslutning och julfirande på en annan öppen förskola i stan med dans runt granen och jullunch. Så nu är alla öppna förskolor stängda tills nästa år och då jobbar ju jag… åh det var så vemodigt och sorgligt att tänka på det när vi gick hem. Kommer sakna den här tiden.

Dec
09
Postat onsdag den 09/12/2015, 1:35

Höpp! Kom äntligen iväg till gymmet tidigare ikväll. Det var på tiden, var ett tag sen sist. Just nu känner jag mig väldigt motiverad till att rycka upp mig själv och träna ordentligt igen. Det är dags att inte bara ta hand om Julia utan även prioritera mig själv. Jag har fått nog kan man säga. Jag måste få tillbaka min kropp både utseendemässigt men även styrkemässigt. Jag är trött på att känna mig klen och att inga kläder passar. Som jag skrivit i något tidigare inlägg så har jag inte känt någon stress över att gå ner graviditetskilona vilket har varit väldigt skönt men då blir det ju lätt att man inte gör något åt det heller. När jag är hemma såhär har jag så lätt för att äta onyttigt och det blir en hel del fikor med andra mammor på dagarna så jag hoppas att det kommer bli lättare nu när jag börjar jobba igen om en månad (iiik panik, inlägg om det senare). Nu är det ju snart jul med allt vad det innebär också men ska försöka att röra på mig ändå och inte äta ihjäl mig.

Bland annat de här bilderna har jag som motivations och målbilder. Under våren 2014 var jag i min bästa form och kände mig stark. Jag hade träningen som intresse och styrketränade och sprang väldigt mycket och ställde upp i olika lopp. Dit vill jag tillbaka igen!

malbilder

Dec
03
Postat torsdag den 03/12/2015, 23:30

byggarejulia

De här stapelbägarna som Julia fick av sin farmor förra helgen är mycket populära. Kul att bita, prata i och slå med men även att faktiskt stapla vilket jag trodde hon skulle vara för liten för men jodå hela tre våningar kan hon göra helt själv. Fantastiskt! Förutom det så gillar hon numera att lägga i och ta ur saker ur lådor så lägger man de här i en exempelvis en glasslåda så är hon helt såld och kan sitta och plocka med det in och ur en bra stund. En annan populär lek är att ge och ta saker. Först så ger hon mig en sak och så säger hon ”gåkekåh” (=varsågod) och sen vill hon ha tillbaka den och sen gör vi om det ett par gånger. En tredje rolig lek är att jaga. Det älskar hon när hon är på bushumör. Då kryper hon och så kryper jag efter på golvet och säger ”nu kommer jag och tar dig!!” och då skrattar hon och kryper hon ännu fortare och sen så kryper jag ikapp och kittlar henne och då ramlar hon ihop av skratt haha. Det är så häftigt att min lilla bebis börjar bli så stor och förstår saker och ting. Så himla roligt och jag tycker att den här tiden är så mycket roligare än när hon var miniliten även fast det är mer krävande nu också på ett sätt.

Dec
02
Postat onsdag den 02/12/2015, 23:51

2015-10-21 21.25
Såhär såg det ut när hon hade tagit sina första steg i Oktober :) så glad och stolt

Skruttan tog sina första steg redan vid 9 mån och 2 veckor men då bara 2-3 steg steg innan hon satte sig ner och sedan blev det inget mer av det. Ikväll verkar hon ha fått feeling när jag satte på hög musik på TVn via Spotify för hon stod vid tvbänken och dansade och diggade och helt plötsligt så släpper hon taget och går iväg ca fem sex steg. Bara sådär. Så vi klappade händerna och sa hur duktig hon var såklart och hon älskar beröm så hon gjorde om det ett par gånger och gick uppemot tio steg i rad så vi fick det på film också. Kul! Undra när hon kommer börja gå på riktigt nu, det är nog inte jättelångt borta tänker jag. Stor milstolpe!

Dec
01
Postat tisdag den 01/12/2015, 23:39

lugnabebin

Det är så fascinerande hur annorlunda Julia beter sig när vi är hemma eller borta. Det märktes redan när hon var bara ett par månader, då var hon ganska ofta missnöjd hemma och grät så man behövde aktivera henne eller vara nära och hålla om, medans när vi var borta tex hos en kompis eller fikade på stan så var hon hur lugn och snäll som helst och kunde till och med somna i knät utan gråt ifall hon var trött vilket aldrig skulle hända hemma.

Nu när hon är äldre så kryper hon omkring eller går längs möblerna väldigt mycket hemma och plockar med saker, gör olika hyss som att slå på TVn eller trycka på disk och tvättmaskinen m.m. och babblar på. Hon sitter inte still särskilt långa stunder och vill gärna upptäcka nya saker så man får ju ständigt hålla ett öga på henne och lyfta bort henne från saker. Men när vi är på öppna förskolan eller babyrytmiken vilket vi är minst en gång i veckan så blir hon helt förbytt. Då blir hon helt lugn och sitter helst stilla nära mig bra länge i början och spanar in omgivningen innan hon sakta och försiktigt kryper iväg mot leksakerna och leker jättelugnt och verkligen studerar alla leksaker noga och är oftast helt tyst. Efter ett tag brukar det lossna för henne så hon tar för sig mer och kryper iväg men då brukar vi oftast behöva gå hem så det är ju typiskt. Andra barn intresserar henne inte jättemycket där, hon kan försöka peta på andra ibland lite försiktigt men annars är det mest de andra som drar henne i håret (aj, men det blir ju lätt så när hon har så mycket) eller försöker ta hennes leksaker. Usch vad hemskt det låter nu när jag skriver det haha men det är ju så barn gör och förhoppningsvis så får hon mer skinn på näsan när hon blir äldre. Men trots att hon är så försiktig där så gillar hon ju att vara där och leka med alla leksakerna och få utforska saker i hennes takt så öppna förskolan är verkligen jättetoppen! Så skönt för en annan också att kunna ”släppa henne lös” i ett rum där det inte finns några farligheter eller toalettlock att kladda på och även kunna ta en fika och prata med andra mammor samtidigt.