web analytics
Maj
25
Postat onsdag den 25/05/2016, 0:06

20160519_212807

Vårruset i torsdags gick jättebra! Sprang hela vägen vilket jag INTE trodde jag skulle orka innan, var inställd på att varva jogg och gång, så jag är supernöjd och stolt över att jag inte stannade en enda gång :) Råkade ställa mig i fel startgrupp, tänkte ställa mig i ”jogga fort” men hamnade i ”jogga” så det var väldigt tjockt med folk i början som endera joggade jättesakta eller gick så man fick kryssa mellan folk och ha sig men efter ca 100-200 meter så lättade det. Sprang in på tiden 30 minuter och 30 sekunder så det är jag toppennöjd med. Det var ungefär samma resultat jag fick 2012 när jag började ägna mig åt löpning förra gången. Men snacka om att det var jobbigt. Vid 3 och 4 kilometer ville jag stanna och ge upp men kämpade på och sen när jag kom i mål så fick jag lägga mig ner vid mållinjen och ligga ner i typ fem minuter innan jag kunde ta mig vidare till medaljutdelningen haha.

Maj
17
Postat tisdag den 17/05/2016, 23:54

20160517_192245

Trött och hade ätit dåligt men tog mig ändå ut på en runda efter jobbet idag. Intervaller springa-gå 3,5 km blev det. På Torsdag är det Vårruset så vilodag imorgon. Kommer inte klara att springa hela loppet men det får gå ändå. Det är onödigt att jämföra eftersom jag är i en helt annan form än då men kan inte låta bli: år 2013 sprang jag det på 22 min och 30 sekunder(!!), det känns väldigt avlägset och bittert att vara så sämst nu men kanske kommer jag dit en gång igen. Dags att acceptera dagsläget ooch sätta nya realistiska mål så därför har jag satt som mål att klara det på 35 minuter i år. Det borde jag väl kunna klara, väl?!

Maj
16
Postat måndag den 16/05/2016, 23:57

IMG_20160510_191711 (1)
Bild från när det var varmt ute och man kunde springa i shorts, nu är det mössa och vantar på igen…

Hej igen, det var ett tag sen… igen. Sen sist har jag dragit på mig en sjukdom som heter hypotyreos som är en underfunktion i sköldkörteln som reglerar ämnesomsättningen som har gjort att jag har varit väldigt väldigt trött men har även haft en rad andra symtom. Har förmodligen haft detta ända sedan jag fick Julia då det händer att man får det efter en graviditet (som om inte utslagen och allt annat jag fick efteråt inte var nog… inte bitter alls…). Ser man på min viktuppgång och mående så är det nog så men jag har inte fattat det. Dels hade jag aldrig hört talas om det här och dels så tänkte jag att alla som är hemma med barn är såhär trötta. Men sen började jag jobba och upptäckte att det nog var någonting annat och voila. Nu har jag fått medicin som jag troligtvis får äta resten av livet men bara jag blir pigg igen så är jag nöjd…

Hur som helst så börjar jag sakta men säkert bli piggare inbillar jag mig och har börjat träna regelbundet igen. Så nu börjar kämpandet med att gå ner alla kilona jag gått upp under året (och gärna de som jag gick upp med Julia…) och bygga en starkare kropp! Tyvärr kan det ta lång tid innan medicinen är rätt inställd och innan dess är det inte säkert det kommer hända så mycket på viktfronten oavsett vad jag gör men jag ska iallafall försöka och träning och nyttig mat är ju nyttigt ändå.

Som pepp tänkte jag börja blogga här igen om mina förhoppningvisa framsteg ;) och förmodligen lite Julia-inlägg om vartannat.