web analytics
Jan
30
Postat fredag den 30/01/2015, 21:17

IMAG3383_1

Usch jag blir galen! Sedan i måndags har jag en sån fruktansvärd klåda över hela kroppen. Det började med att det kliade i bristningarna på magen men sen eskalerade det och det kliar nästan överallt och på tisdagen tror jag det var så har jag även fått hemska utslag när det kliar (i början så hade jag inga utslag eller märken alls). På vissa ställen är det helt rödflammigt som på bilden och på andra ställen är det som myggbett. Värst är det på magen, låren och benen. Verkar som om det är nässelutslag… var till vårdcentralen som bekräftade att det verkar vara nässelutslag och att det kan utlösas av virus sa hon. För jag har ju inte ätit något nytt eller använt något nytt tvättmedel etc så vore konstigt om det är allergi. Hoppas verkligen inte att det är det. Fast å andra sidan vill jag ju veta vad det beror på och främst av allt BLI AV MED DET. Det kliar så att jag blir galen! Speciellt på natten, ligger bara och kliar och kliar för det är som att ha myggbett över hela kroppen. Ja ni kan ju tänka er.
Äter en antihistamintablett nu innan jag går och lägger mig vilket hjälper lite men inte helt och så fick jag en kortisonsalva och en annan salva utskriven av läkaren. Man ska ju inte googla men kunde inte låta bli och tydligen kan man ha det här kroniskt, hittade flera som haft såhär i flera månader och till och med år. Fyfan. Hoppas jag inte får så. Hoppas det går över snart. Det måste det. Det här är rena tortyren.

Kommentarer

Yrsa den 31 januari, 2015, 00:35

Åååh nej!! Jag har nässelutslag till och från sedan jag var liten. Kan VERKLIGEN rekommendera kalla duschar innan läggdags men också på natten om det behövs. Vet hur det känns.. hoppas det är övergående för dig.


victoria den 31 januari, 2015, 19:13

Åh nej är det sånna du har! fyfasen alltså, det är hemskt! Tack för tipset, tog en kalldusch i natt och det hjälpte endel och så la jag blöta handdukar över kroppen i sängen. Googlat lite och verkar som om det kanske kan bero på förlossningen/hormonerna..verkar vara fler som fått såhär efter förlossningen. Hoppas det är därför..


Yrsa den 1 februari, 2015, 02:21

Ja eller delvis. Jag har atopisk hy men ibland hälsar nässelutslagen på utan vidare förvaring. Har dock blivit mer sällan med åren som tur är!
Skönt att det hjälpte lite med kall dusch, kyla överlag är fantastiskt! Ja jag tror faktiskt också att mycket av det är hormonbaserat. Håller tummarna att det går över!


Zandra den 22 mars, 2016, 22:44

Hej, kom in på din blogg efter lite sökning på Google. Ja har nämligen fått precis samma utslag som du fått enligt detta inlägg. Kom du fram till va de va för något? Mvh/Zandrs


victoria den 12 april, 2016, 11:27

hej har fått exakt samma utslag skillnaden är att jag är bara 18 år och gråter ständigt pga detta för ser hemskt ut skulle du kunna ge olika tips så detta försvinner ?


Wilma den 14 juli, 2017, 06:15

Kom hit på denna sida eftersom jag har exakt samma utslag…men du borde pröva något annat tvättmedel,för det handlar mina utslag om…tycker att du borde pröva nått utan Per-Gunnar och färgämnen/en flicka på 12år


Wilma den 14 juli, 2017, 06:17

Perfym*


Anja den 4 september, 2017, 00:13

Hej!
Hittade hit när jag sökte på utslag som ser ut precis som dina. Har fått likadana men vet inte vad det beror på. Trodde det var en reaktion på något myggbett eller nått men har aldrig reagerat såhär förr. Det hjälpte med antihistamintabletter men kom tillbaka en gång till. Har precis fått barn, undrar om det kan ha att göra med det och hormonerna..?
Har du fått reda på något mer?


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: