web analytics
Apr
14
Postat tisdag den 14/04/2015, 23:18

heartros2

Idag klev vi upp tidigt för att först träffa föräldragruppen på BVC och sedan vaccineras. Vi skulle vara där klockan 10 och eftersom hon sov så gott halv nio när jag hade tänkt att vi skulle gå upp så lät jag henne sova tills strax efter nio och vi behövde gå hemifrån runt halv tio. Fick skynda mig att göra i ordning oss och amma. Det var lite korkat gjort eftersom en bebis inte alltid är medgörlig när man vill ;) Först så bajjade hon ner sig precis innan vi skulle gå så jag fick byta på henne och sen när det var gjort så spydde hon ner mig, sig själv samt golvet. Så typiskt att sånt här ska ske när man har superbråttom! Så fick snabbt byta kläder och torka golvet med Julia i famnen samtidigt som jag motade bort katterna som ville slicka i sig spyan. Glammigt liv man har alltså ;) Så hann inte riktigt i tid men kom bara ett par minuter sent.

Alltid kul att träffa tjejerna i mammagruppen och den här gången pratade vi mest om mat. BVC sköterskan informerade om hur man kan göra när man introducerar mat och sådär. Vid fyra månader så rekommenderas det att man börjar ge smaksensationer (dvs små smakprover). Det ska bli kul, längtar tills dess och när hon är sex månader då man kan introducera det på riktigt och ge en hel måltid. Jag längtar ju tills jag kan sluta amma också…. skäms lite över att säga det eftersom amningen fungerar så bra för mig och att andra kämpar för att den ska fungera men jag är lite less på att amma faktiskt. Det är jättemysigt såklart men det är lite bökigt med läckande mjölk och amningsinlägg 24/7, spända bröst om det gått för lång tid sen senaste amningen och man blir väldigt låst m.m. Mitt mål är att amma tills hon är sex månader och då trappa ner eller sluta helt, har inte bestämt mig än.

Efter föräldragruppen så hade vi vikt och längd kontroll och vaccination. Det var ett tag sen vi vägde henne nu så det var lite spännande. Var lite rädd att hon skulle ha gått upp dåligt eftersom hon inte ammar riktigt lika mycket som förut och även kortare tid men hon hade gått upp jättebra. Hon väger nu 6130g och är 60,5 cm lång. På längden ligger hon precis på medelkurvan och på vikten så ligger hon ett snäpp över medel. Lilla knubbisen min <3 Sen var det dags för den fruktade vaccinationen. Det är självklart för oss att hon ska vaccineras men det kändes ändå läskigt med sprutorna och att hon kanske skulle skrika jättemycket som man hört att de brukar göra. Men det gick jättebra faktiskt. Det var inte alls så farligt som jag trodde. Visst hon grät ju men inte alls så farligt och det gick fort och det gick lätt att trösta henne efteråt. Än så länge har hon inte fått någon feber så hoppas att hon klarar sig ifrån det.

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: