web analytics
Jun
04
Postat torsdag den 04/06/2015, 22:02

image

Ja jag har ju redan en dyna men de här är ju bara så fina, speciellt den vänstra. En tjej i min mammagrupp på Facebook bor nära Ullared så hon köpte och skickade dessa till mig. Jättesnällt! Kostade bara 99kr styck och kommer nog bli superfina i vagnen.

Kommentarer

Yrsa den 5 juni, 2015, 23:32

Å vad fina! Speciellt den till vänster! Fast fattar inte riktigt vad man har dom till 🙈


Cissi den 6 juni, 2015, 22:43

Verkligen jättefina! :)


Victoria den 7 juni, 2015, 00:41

Eller hur :D haha Yrsa man har de för att det ska bli lite mjukare att sitta på och lättare att torka av än själva vagnsitsen ;) Och så piffar den ju till vagnen lite hihi. men absolut inget måste med en dyna


Linda den 19 juni, 2015, 11:13

Hej! Jag råkade snubbla över din blogg när jag googlade på "klåda och utslag efter graviditet" och gissa om jag blev glad över de! Jag fick nämligen min dotter för ca.2 veckor sedan och jag har fått exakt samma utslag som du hade. De började ca. 1 månad innan förlossningen på magpartiet (på bristningarna) och ca. tre dagar efter min förlossning så spred de sig över lår, armar och ben! Har varit hos läkaren tre gånger redan och ingen har kunnat ge svar på vad det kan vara! Nu har de gått två veckor sen jag fick de och de vägrar ge med sig.. klådan är ju det värsta jag har varit med om!! Nu undrar jag; hur lång tid tog de för dig innan dina utslag och klådan försvann? Vad fick du för mediciner? Hoppas hoppas du kan svara för jag känner att jag börjar bli tokig snart!! Hälsningar, Linda


victoria den 20 juni, 2015, 15:16

Linda: Åh jag lider med dig :( kräv att få kortisonkräm och tabletter utskrivet! det var det som hjälpte för mig. Från början var jag inne på vårdcentralen och fick engångskur kortisontabletter "Betapred" två gånger som fick ner klådan ett dygn men sen kom det tillbaka..
Jag fick ett hysteriskt utbrott på vårdcentralen för att de inte kunde hjälpa mig så de skyndade sig att remittera mig till hudläkare på sjukhuset. Där fick jag kortisonkräm utskrivet en lite mildare (Ecolon) 2ggr/dag och kortisontabletterna "Prednisolon" 3 tabletter 1gång per dag i 2 veckor. Det hjälpte lite och tog bort det värsta men inte helt. Fick då tillslut kortisonkrämen "Dermovat" som var det som gjorde att det gick bort. Det är den starkaste kortisonkrämen som jag fick smörja med 2ggr per dag i 4 veckor sen trappa ner till 1ggr per dag i ett par veckor och sen 1ggn om dagen två gånger i veckan ett tag. Det är viktigt att man trappar ner kortison. Helammade samtidigt men det var ingen fara enligt läkaren. Sen jag fick Dermovat så försvann utslagen HELT på kanske 2 veckor men det lindrades redan efter någon vecka så det inte kliade men utslagen var kvar och sen försvann allt helt som sagt. Fick även antihistamintabletter från början (Tavegyl) att ta varje dag men det hjälpte inte för mig men åt de ändå ett tag. Klådan var det värsta jag vart med om, det går ju inte ens att beskriva för nån som inte haft det, och man vill ju bara koncentrera sig på sitt barn :( den tiden får man aldrig tillbaka och det är så synd att den här klådan förstörde det och vårdens usla hantering fram tills remissen till sjukhuset. Vårdcentralen hade ju ingen aning och skyllde på allergi hur länge som helst. Det låter verkligen som du har fått "PUPPP" (Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy) speciellt eftersom du fick det innan förlossningen (jag fick det efter förlossningen vilket är jätteovanligt) och att det började i bristningarna. Hoppas verkligen du får hjälp fort! kram


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: