web analytics
Jun
22
Postat måndag den 22/06/2015, 23:19

Jo, för ett par veckor sen på Julias femmånadersdag så bilade jag, min mamma och Julia upp till mamma i Höga Kusten (mellan Örnsköldsvik och Sundsvall ungefär). Mamma tog tåget ner dagen innan och så åkte hon med mig upp för att jag hade aldrig bilat den vägen förut och skönt med sällskap åtminstone en väg. Sen efter lite mer än en vecka så körde jag hem igen helt själv med Julia.

Tycker nog att båda bilresorna gick jättebra. Vi sa innan att jag skulle köra hela vägen upp men det blev att vi bytte i Hudiksvall ändå, men då hade jag ju faktiskt kört bra långt ändå. Vi hade Julia bak så ingen satt och underhöll henne för att se hur det skulle gå. För det mesta så sov hon och då körde vi på och när hon vaknade och blev jätteledsen så stannade vi och sträckte på benen, ammade, bytte blöja och lät Julia ligga och sträcka sig i baksätet en stund innan vi for vidare. Hon blir lugn av Babblarna så jag spelade den i stereon X antal gånger också ;) Totalt gjorde vi bara tre stopp på de 65 milen vi körde men det tog tid, runt tio timmar men då stannade vi och åt på IKEA i Valbo också.

På hemvägen var det lite körigare eftersom jag var ensam. Kom iväg ganska sent eftersom jag ville vara utvilad men det gick det med, hade ju ingen tid att passa. Stannade väldigt många gånger den här gången. Gjorde säkert sju stopp totalt nånting varav ett längre på en rastplats/diner i Tärnsjö där jag passade på att äta min medhavda matsäck och gå på toa och såklart amma, byta blöja, leka, sträcka på benen, ringa hem osv. De andra stoppen var för amning/blöjbyte eller för att hon blev hysterisk och behöva lugnas. Resan tog ungefär lika lång tid som den upp, runt tio elva timmar med fler men kortare stopp.

Trots att bilresan var lite jobbig ner så var det ändå inte så farligt tycker jag och det var så värt det :) Så härligt att få vara uppe hos mamma/mormor hemhemma i Noraström och bara få vara och umgås. Min mamma hade såklart längtat ihjäl sig och gjort så fint hemma med skötbord, madrass på golvet och tagit fram mina gamla leksaker. Hann med en hel del även fast jag gärna hade stannat ännu längre. Tog promenader nästan varje dag och åh så mycket finare det är däruppe än här i stan ju och helt annan luft. Bus med morbror Marcus, promenad med Nathalie i Härnösand, bus och mys med mormor, träffade delar av släkten som träffade Julia för första gången, min kompis Jonna som jag inte träffat på länge kom hit och fikade, åt glass, grillade, fick lite sol på mig, mormor fick Julia att ta flaskan, Julia hittade sina fötter… Såklart var vi uppe vid graven så pappi fick ”träffa” sitt barnbarn för första gången. Fint men så orättvist att de inte fick träffas i livet istället… <3 det var ju inte riktigt såhär jag hade föreställt mig deras första möte. Så veckan var jättemysig och härlig men ändå sorglig på flera olika sätt som jag inte vill ta upp här men så är ju livet. Upp och ner. Här kommer lite bilder! julianorajuni

IMG_5382

IMG_5374

20150616_154035

Kommentarer

Cissi den 23 juni, 2015, 23:20

Suttit och funderat på samma, livet är bra orättvist ibland <3 mitt barn kommer ju inte heller att ha någon morfar :( Kram på dig, fina bilder oxå :)


Mamma den 24 juni, 2015, 14:04

Fin beskrivning av resan och vistelsen här hos oss i norr och fina foton! Bra att du fått testa köra bil så långt med Julia och klokt med flera stopp. Mycket bra gjort! Jag längtar redan jättemycket efter nästa gång ni kommer, då hela famljen. Hoppas få låna henne igen, mysiga morgnar så ni som föräldrar får sova ut. Längtar även efter att få busa, sjunga för henne, mata hon med gröt och mycket annat mysigt. Nu håller vi alla tummar för sol och fint väder när ni kommer!


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: