web analytics
Aug
23
Postat söndag den 23/08/2015, 22:48

IMG_20150715_191638

Jo juste, när vi var uppe i norr så passade jag ju på att sluta amma helt. Måste bara skriva (lite sent) att det är sååå skönt att ha slutat! Fast det var vemodigt också och blev lite ledsen ett tag och ångrade mig nästan när jag tänkte tillbaka på hur mysigt det faktiskt var också och ligga sådär tätt-tätt och mysa. För att inte tala om att läggningarna var mycket lättare… men var sak har sin tid och jag var ju faktiskt jätteless på det och ju större hon blev desto mer bök och mindre mys blev det ju. Hur som helst så är det fantastiskt att ha fått tillbaka kroppen igen. Lite tjockare och sladdrigare än tidigare men ändå, en helt ogravid och mjölkfri kropp ju haha. Så skönt att slippa amningsbhar, inlägg, mjölkläckage och stockningsrisker m.m. Smidigt är det med flaska också, tjejen slurpar i sig en flaska på mindre än fem minuter jämfört med amningen som lätt kunde ta en halvtimme och även fast jag inte hade några större svårigheter med att amma ute så tycker jag att det är smidigare att hala fram en flaska än brösten ute. Nu äter hon i och för sig bara två mål ersättning per dag och resten mat men när jag slutade så drack hon i princip bara ersättning. Jag är glad över att amningen fungerade så bra som den gjorde och att jag kunde amma henne utan problem i ca sex månader men enough is enough. Freedom!

Kommentarer

Cissi den 25 augusti, 2015, 00:06

Förstår att det måste kännas skönt :) Är livrädd inför det där med mjölkstockning, fast det kanske man inte behöver vara? :) Kram!


Yrsa den 25 augusti, 2015, 19:06

Vad kul att det funkat så bra!
Jag tänkte ju inte heller amma länge men nu har jag ångrat mig och tycker det är sååå mysigt och har lite ångest över att introducera annat :'D


victoria den 25 augusti, 2015, 23:36

Cissi: Det var jag med haha så förebyggde så gott jag kunde med ullinlägg när det var kallt och tänkte på att inte vara i drag och kyla och ha tajta underkläder m.m. Det verkar vara individuellt hur lätt man får det, vissa får det jättelätt och andra inte alls.. men tror inte man behöver oroa sig så mycket egentligen :)


victoria den 25 augusti, 2015, 23:37

Yrsa: Ja verkligen :) Haha förstår dig! fortsätt om du tycker det är mysigt och det funkar, det är ju sån kort period egentligen.


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: