web analytics
Sep
20
Postat söndag den 20/09/2015, 0:04

currybarnb

Julia har ju ratat all mat jag lagat åt henne (ja så bra kock är jag…) och så är jag lat så därför får hon i princip bara köpt barnmat men skulle vilja laga maten åt henne och så blir det ju så mycket billigare med storkok. Men så fick jag ett tips av en tjej i min mammagrupp om ett recept kycklingcurrypuré som hennes pojke älskar så jag testade det för ett tag sen och woop Julia åt det utan protest, tjoho!

Här är receptet:
4 dl vatten
1 kycklingfilé ca 200g
2 dl ris
1 morot
1/2 purjolök
1 paprika
1/2 broccoli
1 tsk gul currykrydda
1 tsk paprikakrydda
Ett par knippen färsk persilja efter smak

Skär kycklingen och grönsakerna i mindre bitar. Lägg ner allting förutom persiljan i en gryta (även riset ska ner) och krydda och koka minst 20 minuter. Lägg ner persiljan strax innan det är klart. Mixa allt till lagom konsistens. Klart!

Kommentarer

Cissi den 21 september, 2015, 11:57

Nice att du hittat något som hon äter :) Blir ju himlans dyrt att bara köpa färdig barnmat kan jag tänka mig :o Vad kostar barnmat per månad? kram :)


Victoria den 25 september, 2015, 23:36

Ja många bäckar små! En burk kostar runt 12kr och hon äter 1-1,5 per dag så blir ju några hundra på en månad..


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: