web analytics
Dec
01
Postat tisdag den 01/12/2015, 23:39

lugnabebin

Det är så fascinerande hur annorlunda Julia beter sig när vi är hemma eller borta. Det märktes redan när hon var bara ett par månader, då var hon ganska ofta missnöjd hemma och grät så man behövde aktivera henne eller vara nära och hålla om, medans när vi var borta tex hos en kompis eller fikade på stan så var hon hur lugn och snäll som helst och kunde till och med somna i knät utan gråt ifall hon var trött vilket aldrig skulle hända hemma.

Nu när hon är äldre så kryper hon omkring eller går längs möblerna väldigt mycket hemma och plockar med saker, gör olika hyss som att slå på TVn eller trycka på disk och tvättmaskinen m.m. och babblar på. Hon sitter inte still särskilt långa stunder och vill gärna upptäcka nya saker så man får ju ständigt hålla ett öga på henne och lyfta bort henne från saker. Men när vi är på öppna förskolan eller babyrytmiken vilket vi är minst en gång i veckan så blir hon helt förbytt. Då blir hon helt lugn och sitter helst stilla nära mig bra länge i början och spanar in omgivningen innan hon sakta och försiktigt kryper iväg mot leksakerna och leker jättelugnt och verkligen studerar alla leksaker noga och är oftast helt tyst. Efter ett tag brukar det lossna för henne så hon tar för sig mer och kryper iväg men då brukar vi oftast behöva gå hem så det är ju typiskt. Andra barn intresserar henne inte jättemycket där, hon kan försöka peta på andra ibland lite försiktigt men annars är det mest de andra som drar henne i håret (aj, men det blir ju lätt så när hon har så mycket) eller försöker ta hennes leksaker. Usch vad hemskt det låter nu när jag skriver det haha men det är ju så barn gör och förhoppningsvis så får hon mer skinn på näsan när hon blir äldre. Men trots att hon är så försiktig där så gillar hon ju att vara där och leka med alla leksakerna och få utforska saker i hennes takt så öppna förskolan är verkligen jättetoppen! Så skönt för en annan också att kunna ”släppa henne lös” i ett rum där det inte finns några farligheter eller toalettlock att kladda på och även kunna ta en fika och prata med andra mammor samtidigt.

Kommentarer

Yrsa den 2 december, 2015, 15:55

Känner igen det där med att bli dragen i håret. Mila har ju långt ifrån lika mycket som Julia men har alltid toffs vilket andra barn tycker är väldigt spännande :D


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: