web analytics
Dec
16
Postat onsdag den 16/12/2015, 0:14

Jag velade ju hit och dit hur jag skulle göra med babysim med Julia men anmälde mig tillslut så vi har gått på det nu sen hon var 7 månader och det var himla tur för det var jättekul. Så bra att få lite mer vattenvana för jag märker stor skillnad på hur hon beter sig i poolen nu mot för första gången. Hon är mycket mer avslappnad och det är även jag, i början tyckte vi nog båda två att det var lite läskigt. Iallafall så fick man lära sig olika grepp att hålla dem i vattnet vilket jag innan tänkte att pfft vadå det är väl bara hålla dem men nää mycket roligare när man kan variera olika grepp där de får simma och ligga och flyta på rygg och man lär sig att lita på att barnet kan flyta och vissa gånger håller man knappt i dem alls. Himla häftigt!

Nu på slutet så har hon fattat det här med dykkommandot vi tränat på dvs hålla henne framför sig och kolla henne i ögonen och säga ”nu kommer det vatten” och så lyfter man upp och ner mot vattnet som ett dyk och så skvätter man vatten på huvudet så de kopplar att när man gör och säger så så kommer det vatten på dem. På så vi ska de lära sig att hålla andan. Så förrförra gången så gick vi all-in och gjorde ett riktigt dyk under vattnet :D Så häftigt och så duktigt av Julia att hålla andan så det gick superbra. Stolt mamma! Igår var det sista gången för den här terminen och då var även David med vilket var superkul. Kul att visa allt vi lärt oss och att han också fick vara med när hon dök. Vi testade även att dyka från kanten och från en rutschkana. På vissa sånna här kurser så tar de undervattensbilder på avslutningen men det gjorde de inte här så det var lite tråkigt… får ta ett eget nångång istället :)

Vi har även anmält henne till fortsättningskursen som startar i Januari så då får David gå med henne. Spännande! Jag tror det var bra att vi väntade med att börja tills nu när hon är lite större eftersom man får mer kontakt med henne och hon förstår till viss del vad man säger samt lättare när man byter om att ha henne i en stol istället för på golvet på skötbädd. Inbillar mig att det måste vara svårare med själva simmet med en liten bebis på bara några månader men det kanske går bra det med.

Kommentarer

Cathrin den 16 december, 2015, 19:22

Vad kul! Tråkigt att ni inte fick några undervattensbilder bara. Tror det är bra att få dem lite vattenvana. Jag hoppas det går bra med en liten plutt… Vi börjar i januari när hon är drygt 4 månader. Blir spännande.


Victoria den 18 december, 2015, 18:45

Va mysigt! Det kommer nog gå jättebra :) har hört många som gått i den åldern som varit nöjda. Det brukar vara lättare att få dem att vara nöjd med ryggsim då också. Hoppas ni får ta bilder!


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: