web analytics
Maj
26
Postat lördag den 26/05/2012, 23:19

Testade att göra cakeballs ikväll som snacks till melodifestivalen. Har läst om dom lite här och var i bloggar och det verkade ju jättegott och lätt och det var precis vad de var också!
Gick kanske 15 minuter åt att göra dem totalt. Jag gjorde dem på Smultonkex från Göteborgskex och rullade dem i vitchoklad. Sen försökte tappert att garnera de fint med mjölkchoklad men DET var supersvårt och blev inte alls lika bra (det blev skitfult se ovan) som jag hade förväntat mig så det skippar jag tills nästa gång.

Recept!
1 paket fyllda kex (tex citronkex, smultronkex, ballerinakex eller andra kex som har fyllning mellan)
50-75g creme cheese (tex philadelphia)
1,5 paket vitchoklad (eller annan choklad)

1. Krossa kexen med en matberedare eller om du inte har en sådan så kan du krossa dem med en sked eller mortel som jag gjorde istället. Krossa tills de blir smulor.
2. Blanda i creme cheesen och blanda tills det blir en kladdig smuldeg. Gick inget vidare med sked så fick köra runt med händerna. (Blä)
3. Rulla dem till små bollar (typ chokladbollar) och lägg på en tallrik. Ställ in tallriken i kylen eller frysen en stund så de stelnar lite.
4. Smält chokladen i ett vattenbad och rulla runt kakbollarna i chokladen och lägg på tallrik igen. Ställ in i kylen eller frysen igen så chokladen stelnar.
5. Ät och njut!

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: