web analytics
Sep
10
Postat måndag den 10/09/2007, 15:37

Nu har jag avklarat den åttonde tågresan över 50 mil för den här sommaren och det blir nog förhoppningsvis den sista med. Jag satt återigen i en ”Tyst avdelning” ihopp om att det iallafall nångång ska fungera. Men… det gjorde det inte den här gången heller.

Tyst avdelning är ju faktiskt en bra idé iallafall. En tyst avdelning för de som vill ha det tyst och sova eller varför inte läsa en bok som det så trevligt står på en klisterlapp framför sätet, en avdelning utan ljudliga samtal och där mobilen ska vara avstängd.

Men nånstans spricker själva ideen… för att om man bokar ”ospecifierat” kan man nämligen hamna i denna avdelning utan att man vet om det. Vilket medför folk som inte kan hålla käften och barnfamiljer med småbarn vi alla bekant vet absolut inte kan vara tyst.

Dessutom ligger den ”Tysta avdelningen” i en vagn i mitten av tåget… vilket medför att alla som ska gå till bistron måste gå igenom vagnen, och det gör de JÄMT. Jämt. Och som pricket på i:et, grädden på moset, så är endast halva vagnen en ”Tyst avdelning”. Haha. Och mellan den Tysta och den ”vanliga” avdelningen är en liten glasdörr som öppnas när nånting rör sig vid den, vilket det gör jämt. Jämt. :doh:

Så där sitter jag mitt i den tysta avdelningen och lyssnar på dörrar som öppnas och stängs, barn som gråter, vuxna 08:or som babblar och ser på folk som springer fram och tillbaka med kaffemuggar, och undrar hur onyktra SJs personal var när de satte idén till verket.

Så skönt det ska bli att slippa åka tåg på ett tag.

Kommentarer

Altin den 11 september, 2007, 01:02

Lyssna på mp3 och sov då?
Funkar för mig på bussen hem med skikande nordvikare :E


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: