web analytics
Sep
27
Postat torsdag den 27/09/2012, 21:53

Idag var jag på ett till spinningpass (tredje denna vecka). Det här passet var dock väldigt annorlunda för man tränar efter sin puls under hela passet (ca 1 timme).

Man lånar ett pulsband som man har på sig sen så har man en projektorbild framför cyklarna där alla mätare syns så kollar man på sitt nummer man tog till pulsbandet. Så ser man sin puls och procent av maxpuls samt så åker en mätare (typ som en hastighetsmätare fast med puls) upp och ner i pulszoner i olika färger som man ska hålla sig inom under delar av passet.

Man får göra som man vill också om man vill stå eller sitta etc även fast instruktörer ibland tipsar (tex så höjs pulsen mycket mer om man står upp) så det är inte som på vanliga pass där man har olika moment i olika låtar och bara gör som instruktören säger.

JÄTTEJOBBIGT var det! Mycket värre än ett vanligt spinningpass tyckte jag. Jobbigt att hålla sig inom pulszonen man skulle hålla sig tex den gula där man ska ha 80% av maxpulsen och sen stanna där i flera minuter för att sen öka på ÄNNU mer och komma upp i röd zon. För att sen ”vila” ett par minuter för att sen göra om det igen.

Herrejisses! Men det var grymt motiverande att träna efter pulsen och tvinga upp mätaren till gul och röd zon även fast det är jobbigt som f*n och man hellre vill vila vilket är mer troligt att jag skulle göra på ett vanligt pass.

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: