web analytics
Nov
17
Postat lördag den 17/11/2012, 20:32


Lördag ju så det betyder gomat. Köttfärsbiffar, klyftpotatis och fetaostsås!
Lätt och gott :)

ca 600g blandfärs (godare än vanlig köttfärs)
3 st ägg
Ströbröd
Vatten
1 kruka färsk persilja
Pepparmix

1 burk creme fraiche
1 paket Apetina fetaost
1 purjolök
Svartpeppar

Blanda ströbröd och vatten och låt stå så det mosar ihop sig. Blanda ihop färsen med äggen och ströbrödet och krydda rikligt med pepparmix.
Hacka persilja och bland ner i färsen. Stek dem som mindre biffar.

Rör ner creme fraichen i en skål och smula ner hela fetaosten. Riv purjolöken (efter smak) med ett rivjärn och rör ner. Krydda lite lite med svartpeppar.
Ställ in i kylskåpet och ta fram precis vid servering.

Klyftpotatisen ska självklart vara ”hemmagjorda”! Mycket godare än de man köper på påse. Skär i klyftor och pensla med olja och krydda med timjan och lite rosmarin. Ställ in i ugnen (varmluft 170°C) i ca 40 minuter.

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: