web analytics
Aug
22
Postat fredag den 22/08/2008, 0:29

Här kommer den efterfrågade och efterlängtade recensionen av Gotland! Tar det dagsvis…

Dag 1 – Torsdag

Klev aptidigt och en pendeltågresa och en bussresa senare tog jag båten från Nynäshamn. Satt i akterssalongen med fönsterplats och båten var mycket fin faktiskt. Båten tar 3h och var inte så spännande så jag sov för det mesta. Såhär såg det ut:

gotland01.jpg gotland02.jpg

Sen kom jag fram till Visbyhamn ca 16.00 och där mötte jag Jonatan och Fredrik och sen David! Det var däremot spännande och lite nervöst hehe! Men kul att träffa de man har ircat med i flera år. :)
Sen tog vi bilen upp till muren och innerstaden. Gick omkring lite där och kollade på husen och utsikten och sånt. Så himla fint! Små gator med kullersten och stenhus. Ser nästan lite ut som Gamla stan i Stockholm. Efter det åt vi pizza och texmex på en resturang mitt i smeten. Så här fint är Visbys innerstad:

gotland03.jpg gotland04.jpg
gotland05.jpg gotland06.jpg
gotland07.jpg gotland08.jpg
Eftersom det var slutet på medeltidsveckan så gick det omkring sånt här folk lite överallt haha. :D

gotland09.jpg gotland010.jpg
Husen var så himla söta därinne! Do need på ett hus där! Men tydligen så kostar de en jäkla massa ;/
gotland011.jpg

Sen på kvällen åkte vi till ett vattenfyllt kalkstensbrott ala Blå Lagunen och badade. :D Det var inte så jäkla varmt, men ändå. Sen åkte vi hem (till Fredrik) och spelade Fifa och Singstar på PS3. \o/ Fifa och Singstar blev det varje kväll jag var där också :D Så kul med folk som faktiskt vågar sjunga!

Dag 2 – Fredag

Idag åkte vi till Fårö, som är en liten ö vid norra Gotland. Där tittar man på raukar. Och åker man till Gotland måste man ju titta på raukar för sjutton! På vägen köpte vi med oss lite mat från mAx och åt den på ett berg i ett ställe som heter Snäck. De hade glömt att skicka med bestick till Fredriks sallad så han fick äta den med händerna haha, det var roligt.

gotland012.jpg gotland131.jpg
Utsikt i Snäck. Väderkvarn vid färjeläget vid Fårö.

Fåröööö och rauksafari:
rauk01.jpg rauk06.jpg
Fredrik på rauk. Gänget vid rauk.

rauk02.jpg rauk05.jpg
David blickar ut över havet. En rauk som ser ut som ett gubbansikte.
rauk03.jpg rauk04.jpg
Jag vid en rauk. Fredrik högt uppe på en rauk. :O

Raukarna i sig var inte så himla spännande direkt, men det var helt klart värt att se dem, för lite coola är de. Sen blev det kinaresturang och Singstar och Fifa som vanligt. Nej justja vi gick ett varv i innerstaden igen också och kollade på medeltidsmarknaden och gick upp i Kruttornet. Köpte även en superhäftig medeltidstamburin för endast 1:- för någon ville bli av med den. :D

gotland015.jpg gotland014.jpg
Utsikt från tornet. Almedalsparken.

gotland016.jpg gotland19.jpg
Muren. Tamburinen.

Dag 3 – Lördag

På Lördagen fyllde Fredriks kompis 20 år så han hade en födeledagsfest ute i Roma som ligger på mitten av Gotland ungefär. Först bjöd han oss (vi var nog en 10 pers) på mat (värsta snällt!) sen hade han hyrt en lokal i byn där festen skulle vara. Så kom det massa folk och så vidare. Hmm..har inte så mycket mer att säga om det mer än att det var roligt! Jo justja, innan festen försökte vi hitta en annan IRC-bekant som bodde/har bott i den där byn men han var inte hemma. Wry. Här är iallafall 2 pics på oss från festen:

gotland023.jpggotland022.jpg
David, Fredrik, Jag, Jonatan. Sen gruppkram (David, Jag, Jonatan). <3

Jo justja, sen sov vi över där i festlokalen, på golvet på liggunderlag. Det var det hårt.

Dag 4 – Söndag

Vi vaknade upp tidigt efter en liten natts sömn på golvet i festlokalen. Sen hjälpte vi till att städa den och ställa i ordning allt som det skulle vara. Sen blev det lite problem! Vi tog oss inte hem för alla hade druckit dagen innan och Fredrik som skulle köra däckade redan vid 12 slaget haha så han var inte alls körduglig. Men som tur var så fick vi skjuts av en snäll kompis till honom. :)

Hmm..sen senare på eftermiddagen så bestämde vi oss för att spela äventyrsminigolf i Knieppbyn, även fast det regnade som fasen. Men först så åkte vill till den där IRC-bekant lägenhet i stan (som vi försökte få tag på dagen innan) men han var inte hemma där heller, så vi lämnade en ”X was here” lapp i hans brevlåda istället. :/ Så då åkte vi för att våldgästa (eller ja på hans jobb) ännu en som hänger i vår IRC-kanal! Han var iallafall där så vi hälsade och sådär. Sen spelade vi minigolf i regnet! Jag förlorade tyvärr… men det var kul ändå trots regnet och förlusten. Jag är inte den som är den.
Har tyvärr inga bra bilder på minigolfen så det får ni vara utan.

Dag 5 – Måndag

Idag var det sista dagen och då var vi jättelessna såklart över att jag skulle åka. :( Men vi lyckades göra massa ändå trots sorgligheten. ;D Jo, först så badade vi på samma kalkstensbrott tillsammans med ännu en annan IRC-bekant (Gentlebent) och han vi våldgästade på jobbet. (Zodi). Eller ja, Zodi och David var badkrukor så de badade inte. Där gick de miste om nånting serrni, för den här gången var det mycket varmare och roligare för vi hade en boll! Wellwell. Sen så övertalade vi en av Fredriks kompisar att spela Lasergame med oss. Och vet ni vad…? JO! Jag vann! \o/ Wehohoho jag är bäst.
Sen så köpte vi med oss kinamat hem och sjöng Singstar osv. Maten kom i roliga kartonger som på film! Det var häftigt tycker jag…

gotland017.jpg gotland018.jpg

gotland020.jpg
Min mat! Notera gaffeln…det var svårt att äta med pinnar. :D


Hm..det var nog allt! Eller inte allt självklart men det viktigaste. Jag hade iallafall jätteroligt de här dagarna och jag hoppas på att kunna åka dit någon fler gång och träffa dem igen. Hela gänget var helt underbart! <3 Och ett stort tack till Fredrik som lät mig bo hos honom!

gotland021.jpg
Gotland får 5 av 5 stjärnor av mig!

Kommentarer

Xellotah den 22 augusti, 2008, 02:41

Do need på Viqtory nästa sommar också! Saknar dig redan :((


Mamma den 22 augusti, 2008, 20:03

Bra recension, du verkar ha haft kul, träffat mysiga kompisar. Fiffigt med länkar till infosidor om Gotland.


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: