web analytics
Feb
21
Postat torsdag den 21/02/2013, 22:41

pomelo1
Nästa frukt till test är alltså honungspomelo. Den såg stor och spännande ut och trodde den skulle smaka apelsin och apelsin är ju gott.
Den är som sagt väldigt stor då och gulare i skalet än apelsin. Kom inplastad och i nät från affären.

pomelo2
Utan nät och grejer. Gul.

pomelo3
På en lapp på nätet på pomelon så stod det serveringsförslag där de visade att man skalar den så jag tänkte att jag gör väl det då!
Började och blev förvånad över hur mycket vitt det var därinne. Det helt sinnes mycket, syns nog inte så bra hur mycket det var.

pomelo4
Skalad och här har jag ändå tagit bort jättemycket av det vita men det är ändå massor kvar :|

pomelo5
Så beslutar mig för att tälja bort det med en kniv! Gick ganska så bra.

pomelo6
…dock så såg den helknepig ut inuti när man försökte dela den i klyftor. Dels så är den stenhård och svår att dela så man måste typ bryta den. Inte som att dela en apelsin om man säger så… mer som en torr och hård apelsin isåfall. Med kärnor i.

pomelo7
Sen trodde man kanske att man var klar så? Men nej. Varje klyfta har ett tjockt och illasmakande skinn runt sig som man måste ta bort.

pomelo8
Typ 20 minuter senare ser det ut såhär på bänken :|

pomelo9
Men tadaaaa! Massor massor med ätbara pomeloklyftor i bitar.

Och hur smakar det? Njaa… vet inte om jag är sådär jätteentusiastisk i smaken direkt. Den smakar som en form av apelsin fast ändå inte och så har den en sur eftersmak. Konsistensen är torr och sträv men ändå lite saftig i mitten på något sätt. Hur som helst så är det inte värt arbetet :P :D
Dyr är den också, typ 25-30 kr. I och för sig så räcker den ju åt ett mindre kompani när man väl skalat den och haft sig. Men nej, ät en vanlig apelsin istället!
Honungspomelo får en svag 2/5 i betyg.


Del 1

Del 2

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: