web analytics
Nov
25
Postat tisdag den 25/11/2008, 20:41

”Förslaget ger de stora film- och skivbolagen fria tyglar att börja jaga fildelare i stor skala. Går förslaget igenom kommer privata företag att få större befogenheter än polisen att sätta dit människor som de misstänker för fildelning. Det öppnar dörren för laglig utpressningsverksamhet som kommer att drabba helt vanliga människor. Det vet vi av erfarenhet från andra länder, där underhållningsföretagen har fått de här befogenheterna till skänks av politikerna. IPRED i korthet handlar om följande:* Film- och skivbolagen får rätt att begära ut namnet bakom ip-adressen om de anser att någon fildelar olagligt.
* Internetleverantörerna måste lämna ut namnet, annars får de böter.
* Film- och skivbolagen får rätt att bygga personregister med ip-nummer och namn för att kunna administrera hotbrev och stämningar i stora mängder.”

Text taget från stoppaipred.nus facebooksida.

1 April 2009 börjar IPRED-lagen gälla om den inte stoppas. Vilket den säkert inte lär göra för politikerna är okunniga och slappa.

Jan Guillou chattade på Aftonbladet idag om detta och är för den här idiotiska lagen. Förstår inte hur fasen de kunde låta honom uttala sig i saken, han är ju helt ute och cyklar med sina ”argument” och är inte ett dugg kunnig. Skrämmande!

Jakob: Tror du inte att nerladdningen har hjälpt många artister bli kända/kändare?
Jan Guillou: Den frågan är irrelevant.

What?

LarsL: Tror du att IPRED-lagen kommer att gynna skivbranschen, filmbranschen mm? Tror du inte att de bör anpassa sig efter tekniken som finns idag, istället för att arbeta mot den?
Jan Guillou: Jag tror inte heller att bilbranschen bör leverera bilar gratis.

Dacchus: Men du har ju inga andra argument än ”Man stjäl in det och det och det heller”. Ser du inte ett problem i att 90% av befolkningen inte anser det vara stöld. Om inte majoriteten sätter reglerna, vem gör det. Självgoda författare?
Jan Guillou: Du har missförstått majoritetens uppfattning. 90 procent av den fildelande ungdomen tycks inte begripa sammanhangen. Vi har därför både ett juridiskt och ett pedagogiskt problem.

Kul att han dumförklarar 2,2 miljoner svenska fildelare.

Även pinsamt hur dåligt insatta de flesta av Sveriges befolkning är om den här lagen. Det handlar inte bara om fildelning. Det handlar om att privata företag ska få samma befogenheter som polisen har. Vem vet vilka konsekvenser det kommer få…

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: