web analytics
Aug
05
Postat torsdag den 05/08/2010, 22:53

Lite sent inlägg, ”men bättre sent än aldrig”.  Vill få ner det här så att jag kan gå tillbaka och kolla på det senare och för att komma ihåg.  :)

Kom alltså hem ifrån älskade Gotland för 1 vecka och 4 dagar sen (25 Juli) efter att ha varit där i en hel underbar vecka hos min älskade!  Eftersom jag inte hade träffat David på över 5 veckor eller varit på ön på över 2 år så längtade jag verkligen superduper mycket dit innan jag åkte hihi. Det var i och för sig skönt att vara hemma i Norrland också men ändå.

Söndag kväll
Det var så himla himla underbart att gå ner för trappan och få syn på David och äntligen få ge honom en låååång kram. <3 Jag var så snabb emot honom att han knappt uppfattade mig först haha.

På kvällen sedan gjorde vi inte så himla mycket, hälsade på hans släkt som också bodde hon dem när jag var där och sedan bara prata prata prata och mysa.

Måndag
Stråååålande sol och varmt! Vi bestämde oss för att åka till Slite för sightseeing, sol och bad. Slite är norra Gotlands största ”stad” efter Visby och det var där David växte upp så han visade mig runt i olika områden och så. :)

bil.jpg  mongo.jpg

kvarn.jpg vy.jpg  
Sen åkte vi till stranden i Slite och solade och badade. Vi hade med oss sallad och allt, höhö måste ju försöka vara nyttig på semestern iallafall. Jättefin sandstrand och varmt i vattnet! Lätt mysigare än Toftastrand som vi var på senare i veckan.

strand.jpg sallad2.jpg

På väg hem från Slite hann vi även med att kolla på några Raukar. Nästan de enda raukarna vi kollade på på hela veckan fyi ^^ Såg ju massa sist jag var där och David var nog inte sådär jättesugen heller :P

rauks.jpg  davi.jpg

På kvällen åkte vi alla till en restaurang/ranch i en liten liten by och åt en gotländsk specialitet; grillat lamm.  Jag hade aldrig ätit det förut så det var kul att testa även fast jag inte var sådär jätteförtjust i det hehe. Efter maten spelade vi minigolf vid ranchen. Jag vann…inte.

ranch.jpg

Senare på kvällen gick vi kvällspromenad i Visby vid muren och i innerstan.  Så himla mysigt! <3  Det gjorde vi nästan varenda kväll under veckan också. Fina varma sommarkvällar som jag inte kommer att glömma.

Tisdag
Också en jättefin sommardag! Så vi åkte till en strand vid Visby som heter Snäck. Det var inte lika mycket som i Slite och det blåste lite mer och badvattnet var inte lika fräscht så vi stannade inte där särskilt länge alls. Istället gick vi upp på ”berget” i Snäck, eller klint, eller vad det är. Typ ett berg iallafall. Samma ställe vi var på för 2 år sen när Fredrik åt sallad utan bestick.
Sån himla fin utsikt därifrån mot havet. <3 Ahhh…..
Där tog vi lite egopics på oss hihi.

snack.jpg jagsten.jpg

snackvi.jpg puss.jpg

När vi var less på det så åkte vi vidare till Toftastrand, som är Gotlands största och mest kända strand. Och jävlar i mig vad folk det var där! Mest ungdomar. Det var ju ”Stockholmsveckan” när jag var där så det var ganska mycket stockholms-brats där lite överallt på Gotland.
Men stranden i sig var väldigt fin och underbar sand. Badade ingenting där så kan inte säga något om det. Inte lika mysig som Slites strand men absolut inte dålig för det. Lite väl mycket folk då bara. Man fick en väldigt somrig känsla när man var där, sure det är ju en strand, men det var ändå nått speciellt.

tofta.jpg solis.jpg

Efter det åkte vi tillbaka till Visby igen och gick på Tornerspel i stan! Medeltida spel med hästar och riddare som tävlar emot varandra m.m. Typisk turistgrej :D
Även fast det riktade sig bra mycket mot barn var det kul att få uppleva. Typisk Gotlandsgrej ju.

torner.jpg fot.jpg

Under tornerspelet upptäckte jag att min fot hade svullnat upp. Rejält. Fick inte på mig skon. Det gjorde inte ont men den var som sagt svullen som ni kan se…hehe. Det var den hela veckan ut sen. Troligtvis var det på grund av ett bett jag fått av en insekt när vi var i Slite men det tog tid innan det svullnade upp. Vet inte vad det var. Inte ens ”Anti-bite” hjälpte hrhr ;)

Så här vacker solnedgång var det efter spelen… Ahh…! Så fiiiint!

soln.jpg solned.jpg

Onsdag
Idag åkte vi till Fårö! Det är lååångt dit från Visby. Såklart var det soligt och jättevarmt även idag! :D
På vägen stannade vi till på Krusmyntagården där jag köpte deras egengjorda Grillkrydda och Curry. Har inte hunnit testa dem så mycket men grillkryddan är awesome.
Jag visar med en karta vart vi ska.

skylt.jpg faro.jpg
1h bilkö var det för att komma till ön sen. Vaaarmt! Tur att man kunde köpa glass när man väntade. Som jag spillde över hela mig själv (Piggelin) hehe!
Sedan en stunds bilåkande till på Fårö var vi framme vid Slutdestinationen; Sudersand! När vi kom fram var redan Davids familj där så vi anslöt dem. Sudersand var en himlans himlans fin strand! Som Tofta fast lite mindre folk och lugnare. Badvattnet var bland det bästa jag badat i också. Varmt och fint vatten utan alger och stenar och grejer utan det var fin sand hela vägen. Härliga och stora vågor också.
Vi badade mest med Davids kusin som är 7 år. Byggde lite Sandslott och solade och fikade. :)

suder.jpg

På väg hem från Fårö fick vi köa i 1 timme igen. Jag passade på att gå ut ur bilen och fota lite väderkvarnar.

vind.jpg fota.jpg

När vi kom tillbaka till Visby åkte vi och träffade upp Fredrik och Conny för att spela minigolf. Inte träffat dem på 2 år så det var skoj :) Planen var att spela äventyrsgolf på Kneippbyn men den banan var helt överbefolkad av småbarn… och vi alla vet ju hur lång tid det tar när man är efter en barnfamilj i minigolf…
Så vi åkte till Snäcks vanliga minigolfbana istället. Vi kom egentligen försent men eftersom gotlänningar är så snälla så fick vi spela ändå. :) Jag vann…inte.

Torsdag
Varmt och härligt även på Torsdagen! Vi mötte upp Davids kompis Christian för att åka till Blå Lagunen på norra Gotland. Blå lagunen är ett kalkstensbrott med jätteblått och fint vatten. Där var det också sjukt mycket folk men det märktes knappt eftersom det är så stort. Jättevarmt i vattnet, såklart, så det var härligt.
blalagun.jpg bad.jpg

Kanske inte syns på bilden hur blått vatten det var men. Det var det.

På kvällen grillade vi med familjen och sedan tog vi såklart en kvällspromenix vid muren.

uteliv.jpg

Här står jag och hänger i Visby bland alla brats. Det syns tyvärr inte eftersom det var mörkt så ni får tro mig. Här ser man även hur brun jag blev under Gotlandsveckan! Helt sjukt. Man ser tillochmed ränder!!!

Fredag
Idag var det inte alls något fint väder. ;( Regn regn regn och inte lite heller! Menmen hade ju fått 4 jättesoliga dagar så jag klagar inte. :)
Eftersom det var sånt dåligt väder så passade vi på att ta en långtur till södra Gotland för att se på Hoburgsgubben, som är en rauk som ser ut som en gubbe. Det är typ 10 mil dit eller nått från Visby så det tog ett tag att köra. Råkade somna på slutet för jag är en tröttis när jag åker bil…stackars David! ;/

alsk.jpg far.jpg

Men han såg glad ut ändå ;) Får/lamm är ju också typiskt gotländsk. Fick fota genom rutan för det regnade som bara den som sagt.

saffran.jpg gubben.jpg

Väl framme vid Hoburgsgubben gick vi in på fiket där och åt den andra gotländska specialiteten för veckan nämligen Saffranspannkaka med salmbärssylt. Det var jättegott! Smakar lite som det låter. Som en lussekatt fast som pannkaka. :D
Tog lite obligatoriska foton i regnet och sedan åkte vi hemåt igen. Trist att det regnade annars hade det varit kul att gå runt där lite mera.
På kvällen blev kinamat på en kinarestaurang i stan som gör asgod kinamat. Nom nom. Det var tyvärr lite kaos därinne pågrund av alla turister men men gott vare! ;P Efter kinamaten gick vi på bio och såg på Inception. Premiär och allt. Den var superbra!

Lördag
På lördagen regnade det också massor men det hindrade inte oss ifrån att gå på stan inte. Gisses vad blöta vi var när vi kom hem sen :D Men lätt värt för lite shopping och sightseeing by day i Visby.
Sen gjorde vi inte så mycket mer än så. Jag och David bjöd på Kycklingtacos och sen såg vi på film hemma; Remember me, med Twilightsnubben Robert ”Edward” Pattinson i huvudrollen. Den var också superbra!

Ja.. sen åkte jag ju hem på söndagmorgon. :'(
Helt underbar och bra sommarvecka tillsammans med den bästa killen i hela världen så jag är nöjd.
Nu hoppas vi på en repris nästa år. ;)

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: