web analytics
Apr
27
Postat söndag den 27/04/2014, 23:05

modkat

modkat2

Modkat – where modern cats do their business!
När en kompis tipsade mig om denna kattlåda var jag först skeptisk pågrund av att jag tänkte att katter nog föredrar öppna traditionella kattlådor och pågrund av dess höga pris (ca 1500(!)), men slog till på en ändå för att förhoppningsvis slippa all sand runt om lådan som man får med en öppen låda. Nano gillade dessutom att leka i sin låda och hoppa in och ur den så att det skvätte ut en massa sand vilket inte var så trevligt. Eftersom det är som en låda kan de krafsa hur mycket de vill utan att det skvätter och sen när de är klara och hoppar ut ur hålet däruppe så landar de först på gallret vilket gör att sanden som fastnat i tassarna åker tillbaka i lådan istället för på golvet. Väldigt fiffigt! Var lite orolig för att han inte skulle fatta hur den fungerar eller inte vilja gå i den men det gick jättebra! Hann knappt packa upp den innan han hoppade in i den och invigde den med att göra nr2 haha.

Så nu är vi alltså med en ”Modkat”. Helt klart värt priset! Så skönt att slippa all kattsand överallt. Den är mycket snyggare än en vanlig låda och finns i massa olika färger så man skulle kunna ha den t.ex i hallen. Den är också väldigt smart gjord det där med gallret, när man ska göra rent i lådan så kan man skjuta bort det gråa gallret väldigt enkelt och så är det smart att den medföljande spaden kan sättas fast på lådan. I själva lådan är det som en påse gjord av samma material som en blå IKEA kasse där man har sanden i, det går åt ganska mycket sand men man behöver ju inte tömma all sand varje gång. ”Påsen” är väldigt hållbar och enligt min kompis har han haft samma i ett år men skulle man behöva byta eller ha en extra så går det att köpa till.

Kommentarer

Cissi den 2 maj, 2014, 21:36

haha! Fan vad smart :) Ska skaffa en sån där oxå sen när vi skaffar katt, lätt!


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: