web analytics
Maj
06
Postat tisdag den 06/05/2014, 23:17

1972369_10152858404978868_2929808071007314156_n

I helgen som var så var jag på Ung Cancers landsmöte i Göteborg för både drabbade och anhörig medlemmar. Det var lite nervöst att åka dit ensam men det gick bra. Hade följe från tåget av två tjejer som jag träffat tidigare på medlemsträffarna här i Karlstad så det var skönt att inte komma dit heeelt själv. Väl på plats så delade jag rum med en tjej som heter Sara som var supertrevlig så vi umgicks i princip hela helgen och jag hoppas att vi ses igen. :) På fredagen var det välkomstmingel med plockbuffé, mingelbingo, dans och liveband. På lördagen var det föreläsningar, en av organisationen och en av Navid Modiri om kreativitet och en av Elaine Eksvärd om retorik. Elaines var verkligen hur bra och inspirerande som helst :) jag har läst hennes blogg lite också sen innan vilket är väldigt kul. Dessutom fanns det endel utställare och man kunde hjälpa till att göra armbanden som UC säljer m.m. På kvällen var det galamiddag med trerätters, liveunderhållning, photobooth och DJ, jättekul och alla var uppklädda och fina. Jag blev överraskad över hur mycket folk det var, vi var ca 170 personer ca 18-30 år. Alla var verkligen jättetrevliga och öppna och lätta att prata med.

Helgen var väldigt glädjefull och det var inte en massa föreläsningar om cancer och sorgsen stämning utan snarare tvärtom! Fast alla var ju drabbade av cancer på ett eller annat vis så ville man prata om det så kunde man göra det och alla förstod vilket var väldigt skönt. Det var kul att se hur de som är drabbade och kanske mitt i sjukdomen trots allt kunde ha roligt och tänka på annat för en stund. Ung Cancer är verkligen generösa också. Det var bara resan dit man behövde ordna själv. Hotellrum och mat m.m. ordnade de helt gratis. Man fick till och med en stor goodiebag med massa fina och bra saker. De hade verkligen lagt ner sig och gjort allt för att göra det till en toppenhelg, eller ”den fetaste helgen nånsin!” som Julia (grundaren av UC) sa på välkomstminglet. Jag är jätteglad att jag åkte och glad över att organisationen finns, inte bara för mig utan för alla andra drabbade, de skapar verkligen en gemenskap.

Lite bilder:
IMG_0011

3A8B0220

ucm

Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: