web analytics
Jan
22
Postat torsdag den 22/01/2015, 23:10

IMAG3062

Idag har varit en jobbig dag och natt. Hon vill knappt sova nånting alls vilket tar på krafterna. I natt från 00-06 så sov hon 1-2h mellan amningarna sen var hon vaken från 06 till klockan 10.30 och gnällde endel. Sen efter det så sov vi en timmars pass fram tills klockan 15. Efter det så har hon varit vaken sen dess fram tills nu i princip, med bara någon enstaka sömnpaus på 15 minuter. När hon är vaken så är hon stundtals nöjd och ligger och tittar sig omkring och stundtals gnällig och grinig men skriker inte så jättemycket. Tänkte att hon kanske inte blir mätt och gav henne ersättning men det ville hon knappt ha så jag vet inte alls varför hon håller på såhär. Fortsätter det får jag nog ta och ringa BVC, det kan ju inte vara normalt att en tvåveckorsbebis är vaken 8 timmar i sträck. Hoppas verkligen hon vill sova i natt…

David har ju börjat jobba igen nu också vilket gör att jag inte har någon avlastning vilket verkligen kändes idag. Jag blir helt utmattad av att bara sova en timme i taget, man hinner ju inte nå någon djupsömn och så orkar man inte göra nånting alls. Gå ut på någon promenad eller göra nånting annat än att ligga i sängen/soffan är helt uteslutet. Jag önskar verkligen att jag kunde säga att jag är hemma och njuter av den här nyföddsperioden som alla säger att man ska passa på att njuta av men det gör jag inte. Inte än iallafall. Jag tycker det är jobbigt och jag längtar tills hon blir äldre och sover bättre och ammar mindre…

Kommentarer

Yrsa den 23 januari, 2015, 11:20

Usch vad jobbigt att ha familjen så långt bort också så du inte kan ringa och få hjälp med lite avlastning :(


victoria den 24 januari, 2015, 15:29

Ja det är synd :( hoppas hon börjar sova ordentligt på nätterna snart så blir det nog mycket lättare iallafall. Fattar inte vem hon brås på där ;p både jag och David älskar ju att sova ;)


Mamma den 30 januari, 2015, 11:47

Önskar jag bodde närmare så jag kunde hjälpa till i vardagen!!
Helt naturligt att det känns jobbigt ibland, men det kommer att ordna sig med dygnsrytmen. Viktigt ni tar hand om er själva också, vila, sov när ni kan. Fast svårt sova på "beställning"

Du är ju en nattuggla, har alltid gillat att sova på morgnarna :) Hon kommer nog ärva ert sömnbehov ska ni se.


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: