web analytics
Jan
25
Postat söndag den 25/01/2015, 22:52

bfgdsdsx

Jag har insett att bilderna jag tar med min kamera (Canon G12) inte är tillräckligt bra som jag vill att de ska vara så jag tog ett beslut på att köpa en riktig systemkamera efter mycket och om men. En dyr investering som svider endel speciellt nu med den ekonomin man har som mammaledig men förhoppningsvis så är värt det om bilderna på vår skatt blir bättre. Vill ju ha fina bilder på henne för den här tiden kommer ju inte igen. Så slog till på en Canon EOS 700D och ett extra objektiv Canon EF 50mm f1.8 II. Kan ingenting om fotografering så blir ju endel att sätta sig in i men det går nog bra. Längtar tills jag får den!

Kommentarer

Cissi den 28 januari, 2015, 18:46

Grattis, vad skoj :D Ja nu har du något att bita i, hehe :P Nä, men så himla svårt är det inte att få fina bilder och du har valt ett bra objektiv oxå som släpper in mkt ljus. Ställ in den på A (inte auto) för då bestämmer du bländaren själv. hur stor bländare man har avgör hur mkt ljus som släpps in i kameran samt hur långt skärpedjup man får. Vill du ha suddig bakgrund (kort skärpedjup) så väljer du ett lågt tal på bländaren. Ett högre tal ger längre skärpedjup. Med inställningen A så ställs slutartiden in själv (hur länge spegeln är öppen – tiden det tar för att exponera bilden) så den behöver du inte tänka på. Ju längre slutartid dock, desto större risk för rörelseoskärpa. ^^


Lämna en kommentar

Namn:

Email:

Hemsida:

Kommentar: